V pondělí jsme měli tu čest se seznámit s absolutní hvězdou mezi tuzemskými make-up artisty Hristinou Georgievskou, se kterou nás čekala dvoudenní příprava editorialu. Editorial jsou zjednodušeně řečeno ty krásné velké fotografie v módních časopisech. První den byla na řadě příprava. Hristina nám nejdříve v teoretické části prozradila své fígle, dokonce i konkrétní výrobky, jež se jí v praxi osvědčily, a také nás odlíčila a následně nalíčila. Ano, většina z nás dle jejího soudu potřebovala s osobním make-upem poradit. A většina z nás byla také za tuto jedinečnou možnost vděčná.

Další den přišla na řadu příprava modelek na profesionální fotografování, ve kterém jsme měli na starost líčení i vlasy, bylo tedy nutné se na tak velkou akci připravit, aby vše klaplo, jak má. Trénink probíhal pod nekompromisním pohledem Hristiny, která má zřejmě rentgenový zrak a neunikne jí ani zrníčko pigmentu navíc.

V úterý nás tedy čekala již akce na ostro. Profesionální modelky jsme si rozdělili do dvojic, ve kterých byly poté i fotografované. Líčení bylo barevně přesně dané, jen jsme některým nasadili paruku, jiným se vlasy žehlily do rovna. Vše se podrobovalo vizi Hristiny, fotografovala Nikola Šrajerová.

Středa probíhala pod vedením Silvie Hadžiefendič a opět byly naše výtvory nafoceny profi fotografkou. Výsledek z tohoto focení je jednou z pěti fotografií, které budou zdobit portfolio každého účastníka kurzu.

Čtvrtý den pátého týdne byl zřejmě fyzicky i psychicky nejnáročnější. Každý jsme měli naplánované dvě focení do portfolia, tudíž dva make-upy, dvě úpravy vlasů a poté fotografování. Ideální je, že jsme si modelky mohli sami přivést, případně nám v Institutu nabídli možnost sehnat modelku přesně podle našich představ.

Pětadvacátý a poslední den kurzu se přiblížil raketovou rychlostí. Čekal nás písemný test a make-up a vlasy podle zadání, kterým bylo tentokrát vzhledem k blížícímu se Valentýnu rande. Po testu, který byl průřezem celého našeho pětitýdenního studia, jsme si vylosovali každý svou modelku a mohli se pustit do práce. Na líčení i vlasy jsme měli přesně hodinu a půl. Výsledek našeho snažení poté odborně posoudila komise, která hodnotila naše práce.

Všichni z našeho kurzu jsme byli úspěšní a absolvovali jsme. Obdrželi jsme tedy certifikát a mohli si slavnostně připít a popřát šťastnou cestu do našeho dalšího působení na poli krásy. Čeká nás náročné období, není snadné se v oboru make-up artista prosadit, ale důležité je vydržet, mít správné zapálení pro výkon a také tu pověstnou kapičku štěstí. Mně se například podařilo hned v den absolvování získat první pracovní nabídku, přes agenturu pro vizážisty. Ta tímto způsobem pomáhá začátečníkům v možnosti realizace, což je úžasná služba! I když jsme vlastně na začátku, nikoho neznáme, máme možnost pracovat a získávat zkušenosti.

Mohlo by vás také zajímat: Víme, jak se líčit ve zralém věku nebo proč se líčí muži! nebo Víte, proč si ženy líčí rty, nebo proč měla Kleopatra tak zvýrazněné oči?