Mám na mysli jistou specifickou oblast vývoje. Změna v pozornosti. Projevování zájmu o nás - tím „naším“ způsobem, který chtě nechtě čekáme a málokdy dostáváme. Překvapování. Nečekané momenty, které on pro vás vymyslí, pro vás zorganizuje, pro vás připraví…

Víte už co myslím? Teď se obracím spíše na dámy, které žijí v dlouhodobějším stabilním vztahu. Nechybí láska, porozumění, podpora či tolerance, žijete šťastně bok po boku, a když to takhle půjde dál, budete tak žít dokud vás smrt nerozdělí.

Kdy jste ale naposledy našla vašeho miláčka po návratu z práce doma, jak vám v saténových trenýrkách připravuje lahůdkovou večeři v bytě plném svíček a s vanou napuštěnou růžovou vodou? Taky jste se v duchu zasmály té představě? Ale neříkejte, že by vás to nepotěšilo. Jen tak, bez nároku na odměnu, bez nutnosti „žehlit“ případný přešlap, či vašeho, asi trojnásobného. nenápadného pobízení, že vaše narozeniny byste mohli oslavit nějak jinak.

A teď trošku zalovte v paměti a vzpomeňte si na to, jak stál u vašich dveří s růží mezi zuby, když jste to nejméně čekala, jak vám do kanceláře doručil kurýr Váš nejoblíbenější dortík se srdcem a svíčkami, jak si fixou vytetoval na tělo vyznání lásky pro vás… a podobně. Vždyť víte. Když ptáčka lapali, hezky mu zpívali :-). Tak nějak by se to dalo zjednodušit.

Ale pozor. Já to nemyslím zle. Nepatřím k zarytým feministkám ani zastánkyním emancipace v nejvyšší míře. Jsem normální ženská a snažím se dívat na svět všemi možnými úhly pohledu. Nechci svého muže měnit ani přetvářet. Svou životní energii chci směrovat užitečněji. Můj popis, do kterého jste se mohla vcítit, směřoval k známé životní pravdě o přirozeném fungování světa mezi Marsem a Venuší. Když Mars bojuje a získává svou vysněnou všemi cestami, jeho fantazie, kreativita, originalita a obětavost fungují na plné obrátky a vy se nestačíte divit, kde se takový chlap vzal, kde doteď byl. Podlomí se vám kolena a vy víte, že ON je ten pravý a žádný jiný.

Pak se ale role prohodí. Vy máte svého úžasného muže, hlavně on má svou vyvolenou ženu a jistota bohužel nepatří nejsilnějším aktivátorům mužské snaživosti. Není ale potřeba věšet hlavu, protože v tom momentě přichází naše chvíle. Tak jak muž umí zázraky, když chce, tak my umíme to samé a umíme to nádherně používat během celého života.

Umíme na správném místě a ve správnou chvíli oživit vztah, probudit vášeň, překvapit, vykolejit, okouzlit a znovu získat. Pravá femme fatale, tedy každá z nás, má vysoce vyvinutou fantazii, organizační talent a schopnost udělat radost právě tím správným zážitkem. Byly jsme na to doslova stvořené. Naším údělem a zároveň radostí je vymýšlet tisíce her pro naše děti, zvládat s přehledem i ten největší chaos, telefonovat u toho s kamarádkou, a kromě toho všeho vždycky dokážeme vycítit, co naši milovaní zrovna potřebují. To ale znáte sama.

Proč tyto dary tedy nevyužít na to, čím si nás i naši muži kdysi získávali? Jak se říká, trošku vzrušení neuškodí a jenom my víme, že muži nejsou žádní tvrďáci, takže dostat je na lopatky nebude žádná velká práce. A naše energie věnovaná společnému zážitku bude pro oba mnohem přínosnější a efektivnější, nežli snaha přimět našeho miláčka, aby vstal od fotbalu a diskutoval o tom, jak se „strašně změnil“. Možností je spousta a závisí jenom na vaší chuti, odvaze a invenci.

Znáte muže, který by odmítl večeři naservírovanou tak, že budete oblečená jenom v jeho kravatě ?? Společné zážitky jsou momenty, které vás spojí a přinesou napětí a radost i vám. Zážitkem ho potěšíte a překvapíte, a protože trefíte jeho vysněný pocit, nenechá ho to chladným. Vděčnost má mnoho forem. Proč to tedy nevzít do svých rukou? Je to naše přirozenost a věřte, že vaše energie, kterou to toho dáte, se vám v tomto případě zaručeně vrátí.

Tipy pro vás:

Miluje váš miláček filmy?

„Romantický večer, kdy v kině budete jenom vy dva“

Chcete navodit intimní atmosféru?

„Čekejte na něj ve vířivce! “

Láska prochází žaludkem…

„Profesionální kuchař vám doma uvaří intimní večeři a vy se už věnujte jenom jeden druhému “


Inspiraci na mnoho jiných zážitků najdete na www.dejtonej.cz