Bývaly to moudré ženy se silnou intuicí a často s léčitelskými schopnostmi. Dokázaly odstraňovat různé zdravotní neduhy, uměly dobře poradit a většinou konaly další dobré skutky.

Ale některé „čarodějnice“ měly i nálepku zosobněného zla. Když si totiž lidé něco nedokázali vysvětlit, považovali to za dílo nadpřirozených sil. Pak mnohdy stačilo ukázat prstem na ženu s výjimečným nadáním - ona je příčina neštěstí!

Každý účastník „výletu“ prožil několik dní osamoceně, jen s vodou, hrstí potravin a dekou na přikrytí. Kreativci meditovali a hledali vizi auta, šaman fungoval jako jejich duchovní podpora. Výsledek? Studie vznikla spontánně za pár dnů po návratu do civilizace.

„Šaman může do firmy přinést nový pohled na řadu věcí, protože jinak myslí a vnímá,“ vysvětlil náš nejznámější šaman Ivo Musil.

Funguje to nejen v Německu - například v USA bývají v managementu velkých firem lidi, kteří působí jako šamani. Největší uplatnění nacházejí jako personalisté, protože lépe vidí do druhých.

Také člověka dneška přitahují věci iracionální, mezi nebem a zemí. Potřebujete recept na lásku, osobní horoskop nebo poradit s léčbou různých neduhů?

Klidně vyzkoušejte schopnosti novodobých čarodějnic a čarodějů z oblasti astrologie, numerologie či magie. Buďte bez obav, obyčejně nejsou šarlatáni, vlastní živnostenský list na služby osobního charakteru, řídí se intuicí a pravidlem Dělej, co chceš, pokud to nikomu neublíží.