Společně s manželem Simonem (33) vychovává PETRA ŠTEKL FALTÝNOVÁ (33) dceru Adrianu (2). Šest měsíců v roce žijí v Praze a zbytek roku „chalupaří“ v South Pointu na Floridě. „Právě jsem se z Miami vrátila. Byla jsem tam od Vánoc. Užívala si slunce, moře a klid. Jsem zvyklá cestovat, ale i tak to bylo hodně neobvyklé, protože vánoční svátky mám spojené se zimou a sněhem.“

Diskutujte: Pamatujete si Petru z modelingu?

Posloucháte při usínání šumění moře?
To určitě ne, i když jsme od něj jen dva bloky. Na to je v South Pointu docela velký hluk. Nejde o úplné centrum Miami, ale přesto je to město, kde to pořád žije.

Chodíte denně na pláž?
Pláž mě zase tolik neláká, nemám ráda písek, ale hodně jezdím na kole. Dokonce jsem si pořídila dětskou sedačku. Dvouletá Adriana naše projížďky miluje. I když teď už ji začínají napadat lotroviny, a tak mě při jízdě kope nožičkama.

Co spolu prožíváte?
Poslední dobou funguju jako maminka se zdviženým prstem. Adriana se dostala do věku, kdy zkouší své hranice a možnosti. Nemám ráda rozmazlené americké děti, a tak se ji snažím mírnit. Mluvím na ni anglicky a připadám si jako generál. Ale asi to má na ni dobrý vliv. Ke mně si nedovolí, co k babičkám.

Proč na ni mluvíte anglicky?
V Americe trávíme šest měsíců v roce. Měli jsme anglicky hovořící chůvu a přišlo mi, že je to škoda, aby ji Adriana nerozuměla a nezískala základy jazyka. Musím se přiznat, že když se naštvu, tak zapomenu na všechna předsevzetí a čeština se ze mě jen sype.

Kdy jste viděla poprvé svého manžela?
To je strašně dávno. Nevím přesně kdy, ale vím kde - na schodech do kosmetického studia. Pozvala mě tam kamarádka a Simon tam popíjel s přáteli. Takovej usměvavej floutek.

Před svatbou jste se scházeli a rozcházeli. Jak jste vyřešili tyto vaše hříchy mládí?
No, zlobila jsem. Každý udělá v životě nějakou blbost... Za minulostí jsme udělali tlustou čáru.

Simon nezlobil?
Ne, on ne. Asi.(smích)

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.