Zimní čaj

Budete potřebovat:
250 ml černého čaje Lipton
40 ml malinového sirupu
1 vrchovatá lžíce malinové zavařeniny nebo 5 – 6 čerstvých malin

Postup:
Sáček černého čaje zalijte čerstvě uvařenou vodou a nechte louhovat. Jakmile je čaj připravený, přidejte malinový sirup, zavařeninu nebo čerstvé maliny. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Perníková káva provoněná rumem s pěnou z bílé čokolády a šlehačky

Na 4 porce/sklenice á 150 ml budete potřebovat:
200 ml vody
1 kus skořice
10 ks hřebíčků
5 kuliček nového koření
1 ks badyánu
špetka fenyklu
2 polévkové lžíce hnědého cukru
2 plátky citrónové kůry
4 šálky silné kávy
80 ml rumu

Pěna:
50 g bílé čokolády
150 g šlehačky De Luxe od Mlékárny Kunín

Postup:
Koření nasypeme do nerezového rendlíku a zahříváme, dokud nezačne vonět. Zasypeme cukrem a mícháme. Když se cukr roztaví a začne lehce zlátnout, přilijeme vodu, přidáme kůru a necháme 20 minut zvolna vařit.
V kovové misce na vodní lázni rozpustíme čokoládu. Šlehačku ušleháme dotuha. Odebereme z ní jednu polévkovou lžíci a vmícháme ji do čokolády. Vzniklou směs posadíme s miskou do studené vody a mícháme, dokud nezchladne. Poté čokoládovou směs vyjmeme z vodní lázně a opatrně vmícháme do zbylé šlehačky.
Do sklenic nejprve rozdělíme přecezený kořeněný sirup, přilijeme čerstvě uvařenou kávu, ¼ (z celkových 80 ml) rumu a nakonec doplníme lžící pěny.

Svařený cider

O tom, jak je cider Kingswood výborný na ledu, se většina z nás už přesvědčila. S odchodem léta však nemusíme přijít o jeho společnost. Svařená varianta cideru Kingswood totiž nadchne nejen vás, ale i každou návštěvu, která se k vám v zimě přijde zahřát. Připravte jí výtečný horký nápoj s originálním kořením míchaným na míru. Oproti směsi koření na svařené víno vás překvapí chuť zázvoru, kardamomu a pomerančové kůry, ale samozřejmě nechybí ani tradiční zimní koření – skořice a hřebíček.

INKA karamello

Na jednu porci budeme potřebovat:
2 lžičky cereálního nápoje INKA
½ hrnku vařicí vody
1 hrnek horkého napěněného mléka
6 lžiček karamelové polevy

Postup:
Do dvou skleněných hrnků nalijte 2 - 3 lžičky karamelové polevy. Potom přidejte mléko s pěnou. Opatrně tenkým pramínkem nalijte přes vrstvu pěny čerstvě uvařenou kávovinu INKA. Takto vám vzniknou čtyři vrstvy: karamel, mléko, kávovina a pěna. Nakonec ozdobte karamelovou polevou a máte hotovo.

Maxivita horký nápoj s bezovým květem proti nachlazení a rýmě

Kdysi se věřilo, že bezinky chrání před zlými silami, ohněm a bleskem, a proto se vysazovaly téměř u každého domu. A jisté je, že až dodnes chrání naše zdraví. Květy bezu černého obsahují pro tělo užitečné silice, třísloviny, glykosidy, organické kyseliny a vitamin C. Zvyšují pocení, a proto se čaje z květů dodnes používají při nachlazení a onemocnění dýchacích cest. Přírodní extrakty z bezinky mají pozitivní účinek také na trávení – dokážou tišit křeče a potlačují nadýmaní.

Pokud jste nestihli nasušit bezové květy a přitom vsázíte na přírodní léčbu, vyzkoušejte horký nápoj Maxivita herbal horký nápoj z květů černého bezu, obohacený o vitamín C a zinek. Příjemně prohřeje a posílí tělo, když vám zrovna není nejlépe. Má protizánětlivé účinky a působí proti nachlazení. Podporuje imunitu, přispívá ke snížení únavy a vyčerpání těla.

Přípravek neobsahuje lepek, laktózu ani žádné konzervanty. Zdravý horký nápoj, který vás postaví na nohy, z něj připravíte velmi snadno. Stačí rozpustit ve dvou deci horké vody. Balení 10 sáčků Maxivita horký nápoj za doporučenou prodejní cenu 69,90 Kč je možné koupit v marketech, drogeriích nebo na nasevitaminy.cz

Horké nápoje Maxivita herbal s přírodním složením jsou dále ve variantách s echinaceou, brusinkou nebo zázvorem. www.vitar.cz

Bojovník proti kašli - Yzopový sirup TOPVET

Také trápí vaše děti zimní kašle a nachlazení a vy stále zkoušíte tradiční bylinné sirupy a máte pocit, že to nějak „není ono“?

Vystupte ze zajetých kolejí a vsaďte na yzop. Tato středomořská bylina totiž obsahuje mnoho účinných látek, silic, organických kyselin a tříslovin, které pomáhají udržovat horní cesty dýchací v optimálním stavu, podporují uvolňování hlenů, usnadňují odkašlávání a chrání sliznici dýchacích cest.

Farmářský Yzopový sirup TOPVET je určen pro děti již od 3 let a je obohacen o extrakt z ibišku, který podporuje imunitní systém.
Doporučená cena: 80 Kč. www.topvet.cz

Podzimní hruškové zahřátí

S příchodem sychravého a chladného podzimního počasí přichází čas na příjemné zahřátí. Ideálním řešením je hruškový nápoj značky St. Nicolaus.

Podzim nabírá na síle a chladných dnů postupně přibývá. Letní oblečení postupně nahrazují teplé bundy, kalhoty a šály. Dopřejte sobě a svým známým ojedinělý zážitek s novým receptem na zahřátí s tradiční ovocnou lihovinou Jubilejná Hruška.

Pálenka, která je stvořena z nejlepšího ovoce ze slovenských sadů a zahrad, jejíž jemnost vzniká díky několikanásobně opakované destilaci a pozvolným ochlazováním v jejím průběhu. Originální chuť a barvu ovocné lihoviny Jubilejná Hruška dotváří plátky ovoce uvnitř láhve.

Novým spojením teplého čaje a Hrušky Jubilejná vznikl dokonalý nápoj k příjemnému zahřátí.

Hruškový párty čaj

16 cl zelený čaj
4cl Jubilejná Hruška 40%
čajová lžička medu
pár kapek citrónové šťávy

Zelený čaj zalijte vařící vodou. Louhujte 3 minuty a nechte následně čaj mírně vychladnout. Dolijte Jubilejnou Hrušku a přidejte čajovou lžičku medu a zamíchejte. Dochuťte pár kapkami citrónové šťávy. Doporučená cena: 279 Kč / 0,7 l. www.nicolaus.cz

Zlatý punč

Je samozřejmostí, že k zimnímu období patří punč. A nyní si ho můžete připravit i doma. TEEKANNE punč z černého bezu a černého čaje hřeje uvnitř a je lahodou jak pro chuťové buňky, tak i pro oko.



Ingredience:
4cl Cassis likéru (lze nahradit bezinkovým likérem)
1-2 lžíce hnědého cukru
šťáva z citronu
100 ml jablečné šťávy
100 ml šťávy z černého bezu
Skořici
2 čajové sáčky TEEKANNE Gold černý čaj

Na ozdobu můžete použít například sušené jablečné kroužky. Díky spojení černého čaje s likérem Cassis a šťávou z ovoce se TEEKANNE punč stává jedinečným a ušlechtilým drinkem.

Ovocný grog

Můžete také vyzkoušet recept na TEEKANNE Magicmoments – ovocný grog, který je odjakživa spojován s příjemnou atmosférou a aromatickým požitkem.



Ingredience:
4 sušené broskve
1 lžíce rozinek
1 lžíce sušených brusinek
½ špičky nože perníkového koření
15 g hnědého kandovaného cukru
6 cl hnědého rumu
2 čajové sáčky TEEKANNE Love

Spojení těchto vybraných ingrediencí vás vynese na Olymp všech chutí.

Objevte i další čajové recepty a chutě čajů TEEKANNE. Pro více informací a tipů navštivte www.teekanne.cz