BERAN

První polovina listopadu přinese náročnější konstelace. Budete se muset poprat s tím, že věci nepůjdou tak rychle, jak byste si přáli. Více trpělivosti se stane základním stavebním kamenem případného úspěchu. Zkuste také ubrat na tvrdosti a naopak přidejte na vstřícnosti. Druhá polovina měsíce bude o něco lepší. Postupně získáte více energie a pozitivního myšlení. Přesto je nutné počítat s tím, že si všechno budete muset poctivě zasloužit.

Láska

Buďte opatrní v tom, jakým způsobem chcete jednat s partnerem. Nesnažte se váš protějšek ovládat. Zapracujte na empatii a citlivosti. Jinak se vám může stát, že dojde k vzájemnému odcizení. Lépe se vám v tomto směru bude dařit v druhé polovině měsíce. Pokud jste předtím něco pokazili, navrhněte společný výlet nebo ještě lépe delší dovolenou.

Práce

V zaměstnání to může být komplikované. Vyhýbejte se sporům jak s kolegy, tak s nadřízenými. Pokud za vámi někdo přijde s dobře míněnou radou, vyslechněte ho a slušně mu poděkujte. Nenechte vniknout dojmu, že vám jde pouze o sebe. Pokud s nějakým pracovním úkolem nemůžete hnout, vyčkejte na druhou polovinu listopadu. Zvýší se šance k posunu.

Zdraví

Hlavním cílem listopadové prevence by měly být klouby a pohybové ústrojí. Snažte se pravidelně cvičit a dávejte si pozor na jídelníček. Ten by měl obsahovat všechny důležité vitaminy a minerály. Nepřehánějte to s konzumací soli v jakékoliv formě.

BÝK

Vesmírné konstelace budou pro znamení Býka zajímavě proměnlivé. Úvodem měsíce se můžete opřít o symbiózu průbojnosti a odhodlanosti. Ovšem pozor na to, co se bude odehrávat ve vašem nitru. Poněkud zhoršená nálada hrozí zejména na začátku druhé dekády. Ke konci listopadu budete chtít zažít něco dobrodružného. Proč ne, ale dávejte si pozor na plané sliby a nereálné představy. Můžete mít problémy i s dochvilností.

Láska

V oblasti partnerských vztahů bude nejdůležitější stabilita. Tedy vlastnost, kterou jako Býci obvykle oplýváte v dostatečné míře. Jenže současné konstelace můžou jistoty rozkolísat a partner si toho všimne. Zaměřte se proto tímto směrem. Závěrem měsíce říkejte vašim blízkým jenom to, co dokážete splnit. A snažte se o co největší upřímnost.

Práce

Nejvíce konstruktivní bude začátek listopadu. V druhé fázi měsíce si nenechte zkazit náladu případnými pomluvami. Jednoduchá nebude ani týmová spolupráce. Pokud bude drhnout, povzneste se nad to a snažte se o pozitivní přístup. Poslední dekádu si rozvrhněte tak, abyste neměli prostor k neplnění povinností. Časovou ztrátu byste horko těžko doháněli.

Zdraví

Stále platí doporučení na dostatečnou konzumaci vlákniny. Také se snažte pravidelně sportovat. To platí zejména pro rozené „pecivály“ a také Býky v kancelářích. Tím vším snížíte riziko vzniku hemeroidů a dalších problémů s vyprazdňováním.

BLÍŽENCI

Do listopadu vstoupíte s dobrými diplomatickými možnostmi. Těšit vás budou výměny názorů a kontakty s přáteli. V druhé dekádě budete mít více intuice, kterou je možné využít konstruktivním způsobem v praktickém životě. Nejsložitější bude konec měsíce. Můžete mít problém se zorientovat v tom, zda chcete expandovat nebo se naopak držet střídmosti. Pokud to chcete ustát bez ztráty kytičky, snažte se o zlatou střední cestu.

Láska

První dekáda listopadu je vhodná pro společné kulturní zážitky. Partner ocení, pokud si budete hledět svého zevnějšku. Uprostřed měsíce se snažte co nejvíce pomáhat v domácnosti a ve všem okolo bydlení. V případě, že to podpoříte vřelostí a projevy lásky, vztah bude vzkvétat. Jestliže jste něco zanedbali, ke konci listopadu to již nedohoníte. Snažte se o toleranci a vyváženost.

Práce

Pro kontakty a komunikaci bude nejlepší začátek listopadu. Na pracovišti budete oblíbení. V druhé fázi měsíce můžete vaše slova uvést do reality. Stačí se do práce pořádně opřít a důvěřovat vlastním silám. V poslední listopadové dekádě by bylo nejlépe, kdybyste si vzali dovolenou. Pokud to nejde, nepouštějte se do žádných experimentů a snažte se odvést standardní pracovní výkon.

Zdraví

Naučte se rozdělovat čas na dobu volna a povinností. To platí nejenom pro oblast myšlení, ale také na fyzické úrovni. Dobrou službu pro vaše zdraví můžou udělat pravidelné masáže a časté návštěvy wellness centra. Pracujte a aktivně žijte, ale také relaxujte.

RAK

Každodenní životní realita na vás může působit příliš suchopárně až tvrdě. Vyrovnat se s tím musíte intuitivním způsobem. V první listopadové dekádě příliš nespoléhejte na vlastní ochotu se, v případě sporu, s někým dohodnout. Prostředek měsíce bude vyžadovat poctivý přístup ke všemu, co budete činit. Také se zvýší vaše schopnost proniknout do oblastí, které se snaží zůstat skryté. Poslední dekáda měsíce již nepřinese zásadní změnu.

Láska

Pokud budete potřebovat s partnerem něco zásadního vyřešit, odložte to na druhou dekádu. Naopak začátkem měsíce se spíše bavte a věci nehroťte. Celkově platí, že v listopadu to bude klapat všude tam, kde budou zapojeny upřímné city. Vyhýbejte se žárlivosti a partnera zbytečně nepodezírejte. Nedělalo by to dobrotu.

Práce

Na pracovišti počítejte s tím, že budete muset předvádět maximální nasazení. Navzdory tomu je možné, že kolegy a nadřízené dostatečně neuspokojíte. V zaměstnání se snažte o otevřenou komunikaci a pozitivní přístup. Jakákoliv uzavřenost by byla kontraproduktivní. Případnou nespokojenost v sobě neukládejte a nechte ji volně odplout.

Zdraví

Nejdůležitější prevencí je dietnější stravování a nepodléhání stresu. V opačném případě by se mohly objevit zažívací problémy. Vyvarujte se také kouření a alkoholu. Vhodné nejsou ani různé slazené nápoje nebo koncentrované džusy.

LEV

Soustřeďte se na to, co se skrývá ve vašem podvědomí. Právě z hlubokého nitra k vám můžou promlouvat témata, které vám zkomplikují život. Jestliže bude mít někdo před vámi tajemství, přijměte to velkoryse. Život se snažte hodnotit spíše pragmaticky. Jakmile do toho zapojíte city a emoce, nemusí to dopadnout dobře. Více energie a nadšení očekávejte v poslední listopadové dekádě, kdy je také vhodnější doba pro cestování.

Láska

Také ve vztahu se spíše řiďte rozumem než city. Neznamená to, že byste měli přestat partnera milovat. Ovšem jakmile začnete jednat na základě toho, že se vás něco příliš dotýká, přijdou problémy a neshody. Pro pohodu ve vztahu jednejte upřímně a nesnažte se nic tajit. Závěrem měsíce oživte vaše soužití něčím dobrodružným.

Práce

V zaměstnání se vyvarujte oplácení nedobrých činů. Jestliže vás někdo naštve nebo utrpí vaše ego, pokuste se to v klidu zpracovat. Cíleně vytvářejte harmonické prostředí. K tomu přispěje týmová práce. Pokud byste se snažili izolovat určitou skupinku kolegů od zbývající části, obrátí se to proti vám. Nejlepší období pro pracovní aktivity přinese konec listopadu.

Zdraví

Největším rizikem je tvorba hemeroidů a prasklin v konečníku. Pokud na tyto zdravotní problémy trpíte, snažte se tomu předejít. Zvyšte konzumaci zeleniny a dejte si pozor na zácpu. Pravidelný pohyb a dostatek tekutin by měly být samozřejmostí.

PANNA

Úvod měsíce vás zastihne v čilé mentální pohodě. Dokážete komunikovat příjemným způsobem a nebude vám chybět ani empatie. Uprostřed měsíce se prohloubí citová sféra a díky tomu začnete klást větší důraz na vnitřní prožitky. Nejnáročnější bude poslední listopadová dekáda. Nápady se zadrhnou. Myšlení a komunikace půjdou pomaleji a bude potřeba větší důkladnost. Pozor si dejte na náhlé „poryvy“ ega.

Láska

V partnerském soužití vám nebude chybět citlivý přístup a porozumění. Využijte toho během prvních dvou dekád k prohloubení vzájemné lásky. Pokud se to má podařit, nebojte se otevřít vaše nitro a svěřovat se s vašimi pocity. Neváhejte, protože ke konci měsíce se můžou objevit neshody. Ty by mohly být způsobené vaší snahou se přímočaře prosadit na úkor partnera.

Práce

V první a druhé dekádě na vás můžou čekat příjemné úspěchy. Kolegové ocení váš přístup jak v oblasti práce, tak kolegiálních vztahů. Je důležité, abyste opravdu spolupracovali a nenechávali si informace sami pro sebe. Závěrem měsíce si pohlídejte reakce a vystupování. Občas bude vhodné vše zjemnit. A dejte si velký pozor na spory s nadřízenými!

Zdraví

Pokud máte nadváhu, je nejvyšší čas nějaké to kilo shodit. V poslední dekádě by totiž mohly začít trpět kyčelní klouby. Jestliže je vaše tělesná váha v pořádku, tak si pohlídejte dostatečný příjem vápníku a hořčíku. To ostatně platí i pro ty zrozence ve znamení Panny, kteří jsou více při těle.

VÁHY

Je pravděpodobné, že si na vás listopad přichystá různé zkoušky. Ty budou souviset zejména s praktickým způsobem života a vaší cílevědomostí. Pokud nebudete důslední, vymstí se vám to. Důležité je, abyste využívali svůj intelekt a důvtip. Jestliže toto vše splníte, tak se k vám přikloní i tolik potřebné štěstí. Vedle povinností nezapomínejte na zábavu. Vyčistit si hlavu je pro vás stejně důležité jako plnit povinnosti.

Láska

Nelze vyloučit, že vás partner bude vnímat jako osobu o dvou tvářích. Jednou budete plni nadšení a elánu. Jindy se ukážete spíše jako suchaři, kterým jde pouze o výsledek. Tyto netradiční výkyvy můžete překonat dobrou komunikací, pozitivním myšlením a také empatií. To vše se snažte rozvíjet a k výše zmíněným kontrastům nemusí vůbec dojít.

Práce

Důsledně oddělujte pracovní záležitosti a volnočasové aktivity. Jakmile se nebudete věnovat úkolům, které vaše zaměstnání vyžaduje, brzy narazíte. Důsledkem by mohlo být ochlazení vztahů na pracovišti nebo ještě něco horšího. Na druhou stranu, když budete plnit plán a požadavky nadřízených, získáte plusové body a dojdete ocenění.

Zdraví

Je nejvyšší čas se zaměřit na péči o váš chrup. Navštivte zubního lékaře za účelem preventivní prohlídky. Také se zamyslete, zda byste neměli využít služeb dentální hygieny. Pochopitelně úplným základem je důsledné čištění zubů.

ŠTÍR

První listopadová dekáda bude nejúspěšnější. Nadbytek energie přinese mnoho příležitostí. Přesto nepočítejte s tím, že budete nějak veřejně oslavováni. Důležitější je dobrý pocit ze sebe sama. Uprostřed měsíce věci trošku zatuhnou. Problémy nastanou zejména tam, kde jste věcem nepoložili pevné základy. V poslední dekádě budete potřebovat více rozvahy a rozhledu. Jinak se dostanete do mlýnice razantních změn a nátlaků.

Láska

Začátkem měsíce můžete vnímat symbiózu s partnerem. Pokud to nechcete pokazit, zůstaňte skromní a nic nepřehánějte. V druhé listopadové dekádě od sebe partnera neodhánějte. Znamenalo by to zamrznutí vřelosti. Ke konci měsíce nechoďte do žádných extrémů. Držte se přísloví, že méně je někdy více. A vězte, že partner má také vlastní svobodnou vůli.

Práce

Nejdůležitější pracovní záležitosti vyřešte začátkem listopadu. A to přesto, že nebudou tolik oceněné, jak byste doufali. Další dny již budou složité. Nejprve počítejte s velkým vytížením. Zatněte zuby a makejte! Ke konci měsíce se pokuste o loajální přístup. Jakékoliv vaše „cukání“ by mohlo znamenat ztrátu vašeho postavení u zaměstnavatele.

Zdraví

Dávejte si pozor na to, co se vám honí v hlavě. A také jaké máte pocity v situacích, které vám nejsou příjemné. Všechny tyto faktory by se totiž mohly odrazit ve fyzických problémech. Zejména oblast srdce by byla první na ráně.

STŘELEC

Celý listopad se ponese v duchu dvou témat. Tím prvním je, že se budete muset vypořádat nejenom se skrytými nepřáteli, ale také sami se sebou. Potlačované city vám můžou dělat neplechu všude tam, kde jste toužili ukázat, jak jste vynikající. Druhou a výrazně lepší zprávou je, že to můžete dobře zvládnout. Jinak vám totiž vesmír bude přát. Nejvíce energie získáte v poslední dekádě. Navíc se jedná o optimální období pro několik dnů volna.

Láska

V partnerském vztahu se vyvarujte skrývání toho, co si myslíte, že by se partnerovi nelíbilo. Dříve nebo později se vaše tajemství stejně provalí. A v takovém případě by to přineslo jenom rozmrzelost a problémy. Otevřenost se prostě cení. Společné aktivity konzultujte dopředu s partnerem a neváhejte se přizpůsobit i jeho představám.

Práce

Na pracovišti byste si měli „hlídat záda“. To platí zejména v případě, že se pokoušíte posunout v kariérním žebříčku směrem nahoru. Pokud máte kostlivce ve skříni, musíte počítat s tím, že ho na vás někdo vytáhne. Jestliže máte ambice, tak nejvíce odhodlání k ataku na cíl v sobě najdete ke konci měsíce. Je ovšem vhodné, abyste měli vše dopředu promyšlené.

Zdraví

Snažte se tělu odlehčit lehkou stravou. Primárním cílem vaší prevence by se měly stát játra. Omezte tuky, smažená jídla a vše, co játra zatěžuje. Jejich očistu můžete podpořit čajem z ostropestřece mariánského.

KOZOROH

Úvodem měsíce můžete mít problémy s komunikací. Týkat se to bude zejména oblasti diplomacie. To se naštěstí rychle změní. Po zbytek měsíce se vám bude dařit. Abyste byli zcela spokojeni, pokuste se najít zlatou střední cestu mezi tím, co chcete a co je opravdu možné. Neměli byste se držet příliš zkrátka, ale ani nic přehánět. S tím souvisí také to, že ačkoliv nebudete rádi za nečekané situace, pokuste se na ně včas a s rozvahou reagovat.

Láska

Může se stávat, že partner bude chtít vyrazit do společnosti a vám se nebude nikam chtít. V takovém případě se buď překonejte, nebo ho nechte jít samotného. Rozhodně partnera neomezujte nebo se nerozčilujte, že nechce pokaždé fungovat podle vás. Dobrým tipem společně stráveného volného času jsou opakované návštěvy wellness centra nebo aquaparku.

Práce

Budete schopni akumulovat hodně informací. Záleží jen na vás, zda to přetavíte ve výhodu, nebo naopak. Jednoznačným plusem bude, pokud dokážete sdílet vaše nápady, předpoklady a informace s ostatními. Přílišné separování by se mohlo obrátit proti vám. Pokud zjistíte, že máte na pracovišti nepřítele, zkuste mu podat ruku na usmířenou.

Zdraví

Nepřetěžujte pohybový systém nadměrnými aktivitami. Zrovna tak si neubližujte tím, že byste se pouze povalovali bez cvičení. Váš organismus potřebuje rozumnou zátěž. Tak, aby se udržoval v kondici, ale současně se příliš neopotřebovával.

VODNÁŘ

Zejména první dvě listopadové dekády nebudou jednoduché. Můžete mít problémy s hloubkou a prožíváním čehokoliv, co vchází do vašeho nitra. Na ruku vám v této době nepůjde ani praktický život. Budete muset vynaložit víc vytrvalosti, než byste chtěli. Celková situace se o něco zlepší v poslední dekádě. Přestože budete muset stále hodně myslet ve výše uvedených mantinelech, začne vám proudit nové nadšení a více energie do žil. Navíc se štěstí začne přiklánět na vaši stranu.

Láska

V partnerském vztahu budete muset dokázat, že partnera opravdu milujete. Právě otevřenost a ochota sdílet vaši lásku projde zátěžovou zkouškou. Pokud to bude „dřít“, tak vyčkejte na konec měsíce. Vztah se určitě zlepší. Současně si dejte pozor na to, abyste v poslední dekádě nepodlehnuli pokušení. Nevěru by vám partner zřejmě neodpustil.

Práce

Na pracovišti nemůžete počítat s tím, že by vám šli kolegové a šéf takzvaně na ruku. Vše si budete muset poctivě odpracovat. S výjimkou poslední dekády se připravte na to, že se můžete setkat s neochotou a neporozuměním ze strany spolupracovníků. Nezbývá než zatnout zuby a vydržet. Závěrem měsíce překvapíte nápaditostí a práce vás začne bavit.

Zdraví

Snažte se pravidelně sportovat. Jídelníček zaměřte na to, abyste posilovali žilní systém. Nejdůležitějším prvkem je pro vás v současné době rutin. Ten najdete v dostatečném množství například v pohance. Snižte konzumaci kávy a nekuřte.

RYBY

Zejména první polovina listopadu může přinést hodně pozitivního. Vašemu okolí dokážete, že jste schopni plnohodnotně fungovat ve světě plném peněz a majetku. Navíc byste mohli prosadit vaše názory a nápady. Ke konci druhé dekády se ukážou první náznaky toho, že nic netrvá věčně. To potvrdí poslední dekáda měsíce. Život se začne komplikovat. Hlavním zdrojem problémů přitom můžete být vy sami. Stačí vše hodnotit s čistou myslí a bez extrémního důrazu na vlastní důležitost.

Láska

V první a částečně i druhé listopadové dekádě dokážete skloubit city, lásku a praktické hodnoty vašeho soužití. To rozhodně není málo a partner to nepochybně ocení! Pozor si dejte na závěr měsíce. Jestliže se začnete přetvařovat nebo dokonce budete lhát, vztah se začne otřásat v základech. Snažte se o upřímnost a férovost.

Práce

Vaše schopnost uvádět vize do reality si získá pozornost všech, kteří s vámi spolupracují. Snažte se toho využít a „kujte železo, dokud je žhavé“. Jakmile přijde druhá půlka listopadu, tak vaše šance začnou uvadat. V poslední dekádě se vyvarujte obelhávání nadřízených. Pokud šéf zjistí, že nepracujete tak, jak tvrdíte, dostanete to pořádně „sežrat“.

Zdraví

Cílevědomě posilujte vaši psychiku. Byla by škoda, kdybyste úspěšný začátek měsíce zakončili špatnou náladou. Najděte si dostatek času na vlastní zájmy a věnujte se jim. Spokojenému životu a optimismu je potřeba jít vědomě naproti!