Nejslavnější anglická topmodelka, celým jménem Katherine Ann Mossová, se dostala do společenského povědomí nejen prostřednictvím módního průmyslu, ale také kvůli svým vztahům s Johnnym Deppem a Petem Dohertym. V neposlední řadě se ovšem Kate proslavila svými kokainovými aférami.

Že šoubyznys není pro každého, je jasné hned z několika důvodů. Jedním ze zásadních kritérií umožňujících přežití v této branži je, že musíte být silná osobnost, která nepodlehne neblahým svodům okolí. Zvěsti o tom, že v modelingu přijdete k drogám jako slepý k houslím, totiž nejsou žádné smyšlené báchorky. Každý zasvěcený dobře ví, že právě šoubyznys je oborem, kde jsou drogy více méně tiše tolerovány a k dostání jsou stejně snadno jako rohlík v kantýně. Věc se má zkrátka tak, že zatímco mezi „obyčejnými“ lidmi vám známí či kolegové doporučí na povzbuzení maximálně panáka, v modelingu vám nabídnou lajnu.

Zvládne to Kate? Vždyť už je matkou holčičky Lily Rose...


Stejným pokušením byla vystavena i Kate, která se poprvé objevila na obálce prestižního časopisu už ve svých čtrnácti letech.
A to díky tomu, že si ji na letišti cestou z rodinné dovolené všimla agentka pracující pro významnou modelingovou agenturu. Dá se tedy bohužel téměř s jistotou říci, že kdyby mělo tehdy letadlo Mossových zpoždění, nestrávila by Kate část svého dospělého života v protidrogových léčebnách...

Nahoru a dolů

Prokletím této krásky se stal nejdříve kokain a později společně s ním kolega z branže, zpěvák Pete Doherty. Drogám modelka ale naplno propadla daleko dříve, než se seznámila právě s jmenovaným rockerem nechvalně proslulým svou závislostí.
Média sledovala zejména její odvykací kúru, k níž se odhodlala v roce 1998, jelikož po jejím absolvování dostala od svého expřítele Johnnyho Deppa za snahu skoncovat s drogami luxusní automobil. Nebylo to ovšem nic platné. Kate potkala Peteho a sklouzla do starých kokainových kolejí. A přestože tahle dvojka jednou dokonce nastoupila k odvykací kúře společně s úmyslem se vzájemně podpořit, příliš se jim v tomto směru nevedlo a Petemu se, na rozdíl od Kate, nevede dodnes. Na poslední z řady léčení se dobrovolně dostavil letos na jaře, ale během pár dnů byl vyloučen, neboť rozdával ostatním přítomným drogy.

Víte, že otcem její dcery Lily Rose možná byl herec Jude Law? A co dalšího modelce daroval herec Johnny Depp, aby se vzpamatovala? Čtěte v novém STORY!