Diskutujte: Kolikrát jste viděli Hříšný tanec? Kdy si ho nejraději pouštíte a která scéna vám nikdy nezevšední?

Jennifer Grey - Ve stínu Baby

Role: Frances „Baby“ Housemanová
Nikdy se jí nepodařilo Baby setřást, herečka Jennifer Grey (52) už žádnou další výraznou roli nezískala. V soukromém životě dlouho hledala klidné zázemí – dvakrát se zasnoubila s velkými hvězdami. Napřed si měla brát Matthew Brodericka, potom dokonce Johnnyho Deppa, ale oba vztahy se rozpadly. Nakonec se v roce 2001 provdala za vlivného muže Hollywoodu Clarka Gregga, porodila dceru Stellu a víceméně zůstala ženou v domácnosti. V posledních letech na sebe upozornila jen účastí v soutěži Dancing with the stars (u nás StarDance), kde neustále štkala při vzpomínkách na Patricka Schwayze.

Co na to Divizna: Nerada bych se nějak dotkla jejích citů, ale těch slz v přímých přenosech a útěků z tréninkového sálu s kapesníčkem na obličeji bylo nějak příliš. Zvlášť s přihlédnutím k tomu, že se oba herci od natáčení nevídali, ani si netelefonovali.

Patrick Swayze – Oběť vlastních démonů

Role: tanečník Johnny Castle
V době natáčení filmu (1987) už za sebou měl několik menších rolí, ale tahle ho doslova katapultovala na výsluní slávy. Vzpomínal docela rád, protože později přišel ještě jeden film, který pak z duše nesnášel – Duch s Demi Mooreovou. Patrick těžce nesl spory v rodině i vlastní neúspěch – kariéru si přece jen představoval jinak. Tíhnul k alkoholu, nasával víc a víc. Pod jeho vlivem měl i leteckou nehodu, kterou přežil jen se štěstím. Přivolaní záchranáři konstatovali, že ze zraněného pilota neuvěřitelně táhlo. Vlastní žena Lisa Niemi se ho prý opilého bála a utíkala od něj. Nakonec mu ale pomohla v boji s alkoholem a stála při něm až do posledních okamžiků, kdy 14. září 2009 zemřel na rakovinu slinivky.

Co na to Divizna: Celkem bych věřila tomu, že se s Lisou velmi milovali. Vydržet s Patrickem určitě nebyl med. Nechápu ale, proč vdova dává tisku neustále rozhovory typu: „Bydlí tady se mnou Patrickův duch“ a už vůbec ne, proč uveřejnila fotografii, na které je na smrt nemocný a zcela vyčerpaný doma jen několik dní před svým koncem.

Jane Brucker – Krásné dřevo

Role: sestra Baby Lisa Housemanová
V jejím případě to vypadá na docela šťastný život. Vdávala se dvakrát, porodila dvě dcery. Jejím současným manželem je známý fotograf Raul Vega. Jane se věnuje především rodině, ale také příležitostně hraje v televizi, píše scénáře a podporuje charitu. Zůstala moc hezká.

Co na to Divizna: Ráda bych se jí zeptala, jestli bylo těžké zahrát ve filmu takové dřevo a zpívat tak falešně, nebo jestli je totálně nemuzikální doopravdy. Pokud ne, pak například scéna z nacvičování programu je podle mého názoru na Oscara.

Jerry Orbach – Statečný boj s nemocí

Role: dr. Jake Houseman
Deset let vzdoroval rakovině prostaty, než jí v roce 2004 známý herec Jerry Orbach podlehl. Pracoval přitom do posledního dechu – seriál Právo a pořádek, známý také u nás, natáčel i velmi zesláblý. V jednom z dílů nemohl kvůli chemoterapii vůbec mluvit, poprosil tedy scénáristy, aby jeho hrdinovi „předepsali“ ochraptění.

Co na to Divizna: Tento herec je pravděpodobně jediným z představitelů hlavních rolí v Hříšném tanci, koho se sláva filmu nedotkla. Dobře věděl, jak zůstat nohama na zemi. Narodil se a vyrost totiž v divoké čtvrti Bronx.

Cynthia Rhodes – Žena v domácnosti na plný úvazek

Role: tanečnice Penny Jackson
Vystudovaná tanečnice a herečka Cynthia nemá ráda, když se jí lidé neustále ptají, jestli je to ONA. Rozhodla se vést klidný život maminky na plný úvazek v rodném státě Illinois. Zpěvákovi Richardu Marxovi, kterého si vzala v roce 1981, porodila na začátku devadesátých let tři syny, vždy s dvouletým odstupem. Z branže se vzdálila a rodinu živí manžel, který kromě zpívání také komponuje filmovou hudbu a provozuje vlastní nahrávací studio.

Co na to Divizna: Podívejte se na klip Richardovy písně Don't mean nothing, díky kterému se manželé seznámili.

#youtube|k8E_dkESwzg#

Max Cantor – Rychlý konec playboye

Role: číšník a student Robbie Gould
Byl považován za vycházející hvězdu Broadwaye a nadějného filmového herce. Nakonec ale natočil pouze dvě televizní a dvě filmové role. Jednou z nich byl i Hříšný tanec. Ve dvaatřiceti letech zemřel v Los Angeles na předávkování heroinem.

Co na to Divizna: Vždycky se mi líbil víc než vzorňák Johnny, ale když jsem pátrala po jeho osudu, měla jsem bůhvíproč obavy, že to s ním nemuselo dopadnout dobře.

((bean:1:84))