Velké narozeniny

Ve Velké Británii narozeniny třetího následníka trůnu, prince George, prožívá naprosto celý národ. Jeho narozeniny jsou velmi důležité jak pro běžný lid, tak pro samotnou monarchii. Ačkoli je to pro nás nepochopitelné, první narozeniny malého George provází spousta zvyklostí, oslav, symbolů. Stejně jako žila Anglie svatbou jeho rodičů, nyní i média žijí jen oslavou narozenin, plínkami, oblečením a slavnou chůzí malého prince.

Mohlo by vás zajímat: Vévodkyně Kate si těhotenství nakonec užila!

Kate dostává za vyučenou

Vévodkyně Kate byla u samotné královny velmi oblíbená. Její popularita navíc roste i v celé zemi. Jenže královna po určitém čase začíná na Kate hledat chyby – přeci jenom už není v monarchii žádným nováčkem. Začalo to oblečením. Na návštěvě v Austrálii se Kate dvakrát zvedla větrem sukně a faux pas bylo na světě. K tomu všemu několik měsíců předtím vznikla i fotografie z dovolené, na které byla Kate nahoře bez. Kate se poučila, obměnila šatník a nyní nosí hlavně úzké sukně. Královna je ale velmi přísná a nově se jí nelíbí, že Kate příliš utrácí za rekonstrukci budoucího domova. Alžběta je toho názoru, že Katino nezřízené utrácení za krby a podobné věci nehází dobré světlo na celou královskou rodinu.

William se potápí a dědeček rozvádí

Princ William jako instruktor potápění? No proč ne. Princ William si vyzkoušel roli instruktora potápění. V bazénu v centru Londýna vedl jako prezident britského klubu potápěčů lekci šnorchlování s malými dětmi. Škoda, že jeho syn George je ještě batole, čili nemohl jít na lekci taky. Ale i na to jistě jednou dojde. Jen co se mu do pusinky vejde šnorchl.

Mohlo by vás zajímat: Jak se daří královské rodince?

V královské rodině se ovšem dějí i méně radostné věci. Manželství prince Charlese a vévodkyně Camilly je po devíti letech u konce. Tvrdí to alespoň britská média, která už řeší, kolik miliard bude Charlese stát rozvodové řízení. Do sporu mezi oba hlavní aktéry se totiž vložila královna Alžběta, která Camillu nikdy v lásce neměla. Podle nejnovějšího magazínu Globe svému synovi nařídila, ať se s manželkou okamžitě rozvede. Ze židle ji totiž pěkně nadzvedlo vyhrožování Camilly. Ta chce při rozvodu Charlese oškubat jako kuře a když nesplní její finanční požadavky, hodlá na celou rodinu prozradit pikantnosti ze soukromí. Uvidíme, kdo s koho a jaké králíky z klobouku vypečená vévodkyně vytáhne.