Málokterá žena má štěstí na zručného manžela, přítele nebo kamaráda nebo jiného blízkého muže, který by jí mohl pomoci s každým škraloupem v domácnosti. Pak jsou také situace, kdy nějakého kutila znáte, ale protože je tak šikovný, volají si ho denně čtyři další bezmocní. Nehledě na to, že vlastního muže k lehkým opravám v domácnosti prostě nedokopete. Naštěstí se naše moderní společnost už s tímto jevem náramně elegantně vypořádala. Opraváři a řemeslníci si začali říkat hodinoví manželé, na zavolání přijedou a opraví vše, na co přijdou. Na některé odbornější práce jako nábytek na míru a malování těžko dostupných míst však musí člověk stále hledat truhláře či malíře.

Udělejte si seznam

Než do své domácnosti povoláte rychlou pomoc v podobě hodinového manžela či jiného řemeslníka, udělejte si seznam věcí vyžadujících opravu. Ve změti písmenek se po chvíli nemusíte dobře orientovat. Záhodno je rozčlenit si každý úkol podle priority a náročnosti. Přiřazení priority od nejdůležitější k méně důležitým vám pomůže rychle se rozhodnout, pokud na vás má pomocník přidělený příliš krátký čas. Členění dle náročnosti zase pomůže při rozmýšlení, zda na daný úkol stačí hodinový manžel, nebo už je nutné povolat těžší kalibr.

Sežeňte si řemeslníka v předstihu

Úkolíček máme připravený, domácnost také, tak co teď? Stejně jako si domlouváme návštěvu u lékaře nějakou dobu před vyšetřením, objednejte dopředu i svou domácnost. Naplánování dne D pro vaši domácnost vás ušetří zklamání, až zaboha nebude možné sehnat řemeslníka na poslední chvíli. Pokud se z vaší koupelny samozřejmě nestává pravidelně akvárium a polovyprané prádlo nepřetéká z místa určeného pro prádlo zašpiněné. V takovém případě na nic nečekejte, seznam prozatím dejte stranou a pokračujte ve čtení.

Kam na ně

Moderní ženy nehledají informace v tlustých zaprášených, leč chytrých knihách, ale jednoduše na internetu. To samé platí o kontaktech na hodinové manžely a řemeslníky. Klasický přístup napovídá zadat do prohlížeče klíčové slovo hodinový manžel nebo řemeslník, pak si vybírat a po jednom každého kontaktovat. Tato cesta však zabere až hodiny vašeho drahocenného času. Aby hledání kontaktů na internetu bylo jednodušší, vznikly na trhu tzv. poptávkové systémy. Fungují na principu - poptávku zadáte zdarma na jednom místě, ale přitom zkontaktujete hned několik pracantů.

Co jsou poptávkové systémy

Poptávkové systémy existují řadu let a vznikly, aby v dnešní době elektronické šetřily lidem čas a firmy přiblížily zákazníkům. Proto musí být vše hlavně přehledné a jasné. Nebojte se složitých webových stránek, vyplnění poptávky zvládne i internetový začátečník. Navíc služba je pro zadavatele zcela zadarmo a ještě můžete ušetřit. Na jediném místě se totiž střetává několik řemeslníků, každý s unikátní nabídkou. Reakci na poptávku můžete mít do pár minut.

Kde poptávku zadat

Ověřené a kvalitní služby najdete u poptávkové služby Poptávej.cz. Jediné, co musíte udělat, je zadat přes poptávkový formulář jednoduchý, ale výstižný popis poptávky, lokalitu, termín a případně fotografie. Pokud si přece jen nevíte rady s vyplněním formuláře, na webových stránkách najdete inzeráty od ostatních uživatelů, kterými se můžete inspirovat. Celá akce ve výsledku zabere 2 minuty. Čím přesnější bude poptávka, tím snazší bude vytvořit nabídku na míru včetně přesné kalkulace za služby či materiál. Nabídky jsou nezávazné a můžete jich obdržet hned několik.

Zkuste Poptávej.cz a sežeňte si svého řemeslníka ještě dnes. Po opravě interiéru vám bude doma mnohem příjemněji.