Naštěstí jen na papíře. Ovšem kdoví, zda někdo nezačne trvat na jejich dodržování. V Americe je totiž možné všechno.

Colorado, Missouri

V těchto dvou zemích jsou sňatky poměrně bezpečnou aktivitou. Jenže také poměrně nudnou. Je tu totiž přísně zakázáno házet na svatebčany rýži.

Zajímavost: V Coloradu se nacházejí slavné Skalnaté hory známé z kovbojek.

Connecticut

V Hartfordu, hlavním městě státu Connecticut, je v právním kodexu zakotveno to, že chlap v neděli nesmí líbat vlastní manželku. Důvod je nám neznámý.

Zajímavost: Ve státě Connecticut sídlí slavná Yaleova univerzita, kterou vystudoval třeba Bill Clinton i jeho manželka.

Florida

Dávní zákonodárci na Floridě měli zřejmě špatnou zkušenost s manželkami. Uzákonili totiž, že ať je žena jakkoliv rozlícená, nemá právo rozbít více než tři talíře.

Zajímavost: Symbolem státu, jehož název Florida ve španělštině znamená květinový, je pelikán.

Idaho

Zákony v Idahu kdysi nejspíše tvořily ženy. Manželka má totiž podle dávno nepoužívané legislativy právo vyčinit manželovi na veřejnosti. A když se kvůli tomu shromáždí dav, dostane muž navíc ještě pokutu.

Zajímavost: Zdejší vodopád Shoshone Falls je hlubší než Niagarské vodopády.

Jižní Karolína

V Jižní Karolíně pozor na sliby! Pokud tu muž starší 16 let slíbí svobodné ženě manželství, a přitom už dopředu ví, že si ji nikdy nevezme, dopouští se vážného přestupku.

Zajímavost: Metropolí Jižní Karolíny je Columbia. Jméno města je odvozeno od jména Kryštofa Kolumba.

Kalifornie

Ajajaj, v Kalifornii by asi žádná z nás bydlet nechtěla – tedy pokud by muži dogmaticky lpěli na starých pravidlech. Pokud tu totiž po úklidu nevyvaříte prachovku, může vás manžel nechat zavřít.

Zajímavost: V Kalifornii se nachází Hollywood, Los Angeles i Silicon Valley – centrum elektronického průmyslu.

Kentucky

Dvakrát, pardon třikrát, do stejné řeky nevstoupíš – toto pravidlo platí v Kentucky. Žena si tu nesmí vzít stejného muže více než třikrát.

Zajímavost: Kentucky je zemí bourbonu, existuje tu dokonce turistická Bourbonová stezka. K nejznámějším palírnám patří Jim Beam.

Michigan

V Michiganu se ženám z manželství neutíkalo snadno. Papírově tu totiž stále platí pravidlo, že žena, která chce opustit manžela, musí vyjít na ulici zcela nahá. Veškeré její šatstvo totiž patří právě manželovi.

Zajímavost: Michigan se proslavil tím, že se stal místem zrození automobilového průmyslu. I nyní jde o důležité průmyslové odvětví (Daimler-Chrysler, General Motors a Ford).

Tennessee

Tak to prrr, v Tennessee se pánové rozváděli velmi snadno. Stačilo, když manželce ponechali 4,54 kg sušených fazolí, 2,27 kg sušených jablek, kus masa a vlnu na oblečení. Pak je ihned rozvedli.

Zajímavost: Nashville, hlavní město Tennessee, proslulo jako centrum hudebního průmyslu. Působil tu třeba slavný country zpěvák Johnny Cash.