1. Trička a halenky

Triček a halenek není nikdy dost. A co teprve v etno stylu! Potisky a vzory á la indiánka se skvěle hodí k opálené kůži. Zaměřte se i na zdobení – hitem jsou krajkové lemy či korálky – a nezapomínejte ani na batiku. Výběr je vskutku široký – od pestrobarevných abstraktních vzorů až k obrázkovým potiskům. Nový úlovek doplňte džínami, perfektně se hodí i volnější plátěné kalhoty. A co ještě letos letí? Mezi stabilně oblíbenými střihy patří topy a tuniky s véčkovým i obdélným výstřihem a střihem do písmene T. Velmi žádané je také žabičkování, a to buď v pase, anebo v horní části živůtků, stahování do šňůrky, či výšivky (často s lístečky) tón v tónu ponejvíc na lemech oblečení.

Tipy Kafe.cz

2. Sukně a šaty

Kalhoty jsou mezi ženami velmi žádné, ale v šatníku by vám neměla chybět ani sukně či letní šaty. Nechcete ukazovat nohy? Nevadí! K etno stylu se hodí sukně dlouhé až na zem. A čím pestřejší vzor, tím lepší! Také pro šaty platí stejná pravidla: maxi délka, vzory, různé kombinace. Oblíbený je také zavinovací efekt. A co se ještě nosí? Overaly! S rovnými nebo hippie rozšířenými nohavicemi, nebo s tureckým střihem spodního dílu, tedy balonovými nohavicemi s nízkým sedem.

3. Doplňky

Bez doplňků to samozřejmě nejde. A tak by vám doma neměla chybět lehká šála, výraznější pásky a náramky – frčí barevné ze dřeva! Šanci stát se sezónním hitem mají lehké, velké šátky s třásněmi zvané Palestina, které se nosí především s cípem dopředu na krku. A co kabelka? Vyzkoušejte takovou z netradiční kolekce Recycle Bag – jsou vyrobeny ručně z papíru, plastu, a také z duší velkých indických nákladních aut. A takovou kabelku hned tak někdo nemá!