Harmonie, rovnováha, spokojenost, využití potenciálu člověka – to jsou témata, kterým se věnuji se svými klienty již téměř dvacet let. Stále znovu mne udivuje, jak křehký a jemný systém je lidská bytost. Jak všechno souvisí se vším a jak snadné je porušit onu vzácnou rovnováhu. V případě nemoci se jedná o vychýlení, které konzultujeme s lékařem, hledáme nejrychlejší cestu, jak se uzdravit. Spolu s diagnózou přichází obvykle pocit nejistoty a obavy z neznámého.

Ve své praxi jsem se mnohokrát přesvědčila, že uzdravování probíhá mnohem lépe, pokud s terapií zaměřenou na fyzické příznaky obrátíme svoji pozornost i na nehmotnou část člověka – na jeho psychiku. Za nejdůležitější považuji přezkoumání postojů a systémů přesvědčení, které mají podstatný vliv na to, jak se v životě chováme a jak se cítíme.

  • Jaký je váš postoj k sobě, partnerovi, dětem, Vašemu povolání, přírodě…..?

Pokud jste zaznamenali negativní odpovědi, je na čase zpozornět, protože negativní postoje člověka otravují a oslabují. Ze silného po čase udělají slabého, ze šťastného nešťastného, ze spokojeného nespokojeného…. Je to škodná, kterou je třeba ulovit a zneškodnit. Ptáte se, jak? Odpověď je snadná:

ulovit = uvědomit si, zneškodnit = změnit ho

Jestliže změníte alespoň jeden škodlivý, otravný postoj týdně, bude se vám dařit lépe a lépe. Když odstraníte všechny tyto záškodníky a stále nebudete plně spokojeni, najděte si odborníka, který Vám pomůže odkrýt postoje, které jsou nevědomé, a proto mnohem škodlivější. Jejich odhalování může být nepříjemné, vždy je však užitečné, protože měnit můžeme pouze to, čeho jsme si vědomi. Technik a metod, jak se k nim dostat je mnoho, ale o tom někdy příště….

Zdroj: Partner pro zdraví