Tak třeba jednolůžkový pokoj v hotelu vyjde dráž než dvoulůžkový apod. Ale s tím už se každý asi smířil a naprosto ho to nemůže překvapit. Co mě ale nedávno překvapilo, byla voodoo panenka na lásku. To by mě fakt nenapadlo. Samozřejmě ji už zkouším.

A jak jsem se k tomu dostala? Mám kamarádku, která se nedávno rozešla s klukem (tedy on s ní) po necelém roce. Trápila se, odmítala ty, o kterých věděla, že by nemilovala a pak jí někdo poradil, ať si koupí voodoo panenku Amorek. A v ten moment se to změnilo. Chlapů kolem ní bylo jak much, mohla si vybírat, ale nebylo to úplně to pravé. Vlezla na internet na seznamku a tam HO potkala. Jsou spolu sice zatím krátce, ale kamarádka září, pořád má nápadníky (prý díky voodoo), takže přítel se snaží, aby ho třeba nevyměnila. Prostě kouzlo.

A prý že si mám panenku taky koupit, protože to funguje. Jako starý skeptik jsem říkala, že tomu stejně nevěřím a že jsou to kraviny, ale nakonec mi to nedalo, vypravila jsem se do krámu a panenku koupila. Je to vlastně přívěsek na klíče či mobil a hlavně je to výborný artikl na prodej (na lásku mají několik různých panenek, každá v trochu jiném levelu splněných přání, pak mají na zapomnětlivost, úklid atd.), cena není úplně nízká. Už pár dní ji u sebe nosím, ale jestli funguje, nevím. Nějací „nápadníci“ by byli, ale moc nevěřím tomu, že díky talismanu.

A tak si říkám, jestli to není vlastně jen takové placebo? Koupím si panenku, začnu věřit, že mi to změní život, víc si věřím a v ten moment to zafunguje. Když se k tomu stavím od začátku skepticky, nevěřím, tak se jasně nemůže nic změnit. Je to placebo a víme to všechny, ale stejně jsme si s panenkou jistější. Ano, i já.

Tak trochu totiž pořád věřím na pohádky a kouzla. A když to nevyjde, svedu to na voodoo. Jen škoda, že nežiju v Americe. Tam bych v případě neúspěchu výrobce zažalovala za citovou újmu a klamavou reklamu, vysoudila balík, noviny by to patřičně rozmázly, takže bych byla i mediálně známá a ženiši by se jen hrnuli. A vlastně díky voodoo. Tady to asi neklapne, když panenka nepomůže, můžu jí tak maximálně hodit do koše.

Hanka se s námi zatím loučí, už se ze všech svých trablů vypsala. A i když jí ze srdce přejeme šťastný vztah, pokud by to snad náhodou v příštích měsících ještě nevyšlo, snad se nám zase vrátí. S novou porcí dalších, ještě neuvěřitelnějších zážitků pohledné, inteligentní, single ženy, která by se moc ráda seznámila, jenže narazit na pana Božského je asi tak stejně pravděpodobné jako potkat na Václaváku v pravé poledne velrybu v pyžamu.