Takže:

1) Děkuju Amálce do L. A.. Potom taky Michalovi. Bylo to milé. Od obou. A hlavně vám všem díky za podporu.

2) Předminule jsem psala o rande, které se nekonalo, protože nepřišel. Za pár dní se omluvil, že měl cestou nějakou nehodu. Odepsala jsem mu a řekla si, že jestli se ještě ozve, dám šanci pokusu o schůzku č. 2. Za pár dní se opravdu ozval, že už by měl tedy čas a jestli chci, můžeme se sejít. Napsala jsem mu, kdy můžu a hádejte, co. Žádná odezva. Právě jsem vymazala jeho telefonní číslo i e-mail.

3) V minulém „blogu“ jsem si dala inzerát. S odezvou / odpověďmi jsem moc nepočítala, přece jen, co by chlapi (a ještě svobodní) dělali na ženském webu, i když podle diskuse, která se pod článkem strhla, jsem zjistila, že minimálně jeden „muž“ na kafe chodí. Jeho názory mě přiměly k malé anketě mezi ženami v mém okolí – jaké mají požadavky, vaření, domácnost… Ptala jsem se nezadaných a stále svobodných, zadaných, rozvedených, vdaných, dětných i bezdětných a docela mě překvapilo, že většina z nich má stejné „požadavky“ jako já, ty dětné nebazírují na teplých obědech a večeřích a přesto jejich děti a rodiny nestrádají, stále svobodné nechtějí ze svých nároků slevovat! Docela mě uklidnilo, že se s tím, co si přeju, nevymykám z průměru. Nebo mám kolem sebe samé mimo průměr :-).

4) S pár kamarádkami jsme se bavily o internetových seznamkách a našich zkušenostech za poslední dobu (cca půl roku až rok) a zjistily jsme, že:

a) Pánové na všech seznamkách, které jsme vyzkoušely, jsou většinou stále titíž (ano, třeba i celý rok) a vyskytují se opravdu všude. Je tedy otázka, jestli jim jde opravdu o seznámení. Za období roku se přece aspoň jedna, která by odpovídala jejich nárokům, najít musí.

b) Pánové jsou ve svých požadavcích a kritériích na partnerku stejně nároční, možná i náročnější než my, hlavně co se vzhledu týče. Chtěla jsem vám jako příklad vybrat pár inzerátů, ale vesměs všichni chtějí štíhlou, atraktivní, sem tam se objevují požadavky na velikost poprsí, věk, velmi často chtějí děvče do nepohody (co to vlastně je „do nepohody“? Podle mě nicneříkající pojem, který si každý může vyložit po svém, možná by to pánové měli specifikovat), když uvádějí požadované vzdělání, tak jedině SŠ a VŠ….

Nechci nějak snižovat význam internetu, jako prostředku na sblížení lidí, ale myslím si, že osobní kontakt je osobní kontakt. Docela bych navštívila nějaký seznamovací večer. Ale ne rychlý rande, prostě večírek pro nezadané, kde se lidi můžou celkem přirozeně seznámit. Ostatně tam na tom bývají všichni stejně a trocha alkoholu, hudba a neformální prostředí uvolní zábrany. Bohužel jsem se ničeho takového nikde nedopátrala. Nevíte náhodou o něčem? Pokud ano, předem díky za tipy.

No a teď jdu pro změnu koukat na detektivku. Jen mám podezření, že i tam bude taky nějaká láska a happyend :-).