Já si bohužel myslím, že jo. Kolikrát jsem já nebo jiné nezadané kamarádky slyšela, ať slevíme ze svých nároků, jinak že máme smůlu. A říkali mi to vždycky ti, o kterých jsem si myslela, že nejsou v partnerství až tak šťastní, že prostě slevili, aby už nebyli singl.

Tak by mě zajímalo, jestli jsem je odhadla dobře a mají doma radši „vrabce“. Já už byla nedávno rozhodnutá, že tedy slevím a zkusím to s klukem, kterého jsem potkala. Byl fajn, hodný, celkem zábavný, ale něco tomu chybělo. Přesto jsem si řekla, že se budu řídit radami okolí, slevit, neřešit to a dát tomu šanci. Bohužel v momentě, kdy jsem se tak rozhodla, se po klukovi slehla zem.

Jsou dvě možnosti: a) byl to zmetek, b) něco se mu stalo (má totiž už docela dlouho nedostupný telefon. Nebo měl, zkusila jsem to jednou sms a jednou zavolat). Snad je správně a), protože i kdyby byl zmetek, nic zlého mu nepřeju a pak, kdyby se mu něco stalo, to už bych byla fakt velká smolařka. Ale jak je to doopravdy asi nikdy nezjistím.

Takže opět nastala fáze hledání a rozhodnutí zkusit slevit, protože: Lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše!

Nedávno jsme šly s kamarádkou z jednoho baru do druhého, když jsem si před jiným barem všimla cedule „KAŽDOU STŘEDU SEZNAMOVACÍ PARTY“. Koukly jsme na sebe a bylo jasno, musíme to vyzkoušet.

Každá jsme si vygooglovala nějaké informace, daly jsme si dvojku na kuráž a vyrazily. Holky neplatily nic, kluci něco ano. U vchodu každý dostal náramek, podle jehož barvy mohli ostatní poznat, jestli se chce seznámit nebo ne, jestli vážně nebo jen flirt apod. Taky jsme obdržely samolepku s číslem, aby nám ostatní mohli nechávat někde na tabuli vzkazy (tuhle možnost jsme tedy neprozkoumaly, i když číslo jsme měly).

A šlo se na průzkum. Kdyby lidi nebyli označení náramky, čísly a na baru neležela pravidla večera, tak to bylo jako každý jiný večer v baru. Partičky kluků, partičky holek, nikdo se moc neoslovoval, DJ pouštěl muziku, ale nijak to nehecoval.

Postupem času začal alkohol dělat svou práci a zábrany opadávaly. Ale jak říkám, jako v kterémkoliv baru na party. Takže ani tam se nám nepovedlo vyzkoušet slevit a zjistit, jestli mají ostatní pravdu. Na druhou stranu, byla legrace a nová zkušenost. A o tom to vlastně je. Užívat si, poznávat nové věci a ono to přijde. Hlavně se tím neužírat a netrápit!