Klára je rozvedená, má dvě děti a pracuje jako grafička. Do proměny chtěla proto, že touží po změně účesu a potřebuje poradit s líčením.

Před proměnou...

Vystudovala grafiku a celý život se jí i věnuje. Po mateřské začala pracovat ve Výzkumném ústavu lesního hospodářství a myslivosti, kde je zaměstnaná dodnes. Ve volných chvílích se věnuje hlavně sportu. Třikrát týdně hraje přátelské turnaje ve volejbale s kamarády z práce a s rodinou také jezdí pravidelně na hory nebo v létě na cyklistické výlety.

Co se týká zkrášlování, Klára ho bere s rezervou. Je prý přírodní typ, takže je pro ni spíše důležité mít dobrou náladu než jít si odpočinout do salonu krásy. Navíc má Klára problémy s pletí a musí si dávat pozor na druh kosmetiky, kterou používá. Bez čeho se ale neobejde, to je řasenka. Bez té prý nikdy nechodí ven. Největší problém jí dělají vlasy. Vyzkoušela už různé druhy účesů a střihů, ale s žádným nebyla úplně spokojená.

Proměňování...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Barbora Krčilová, vlasové studio Kadus

Nejdříve přišla na řadu šamponová lázeň. Klára má vlasy vysušené a vlnité, proto bylo nutné použít intenzivní péči s okamžitým účinkem pro obnovu vnitřní i vnější struktury oslabených vlasů.

Pak přišlo na řadu rozsáhlé stříhání a po vysušení se mohla nanášet barva. Kadeřnice vybrala tmavě hnědou (č. 40), aby se vlasy sjednotily a stejnoměrně ztmavly.

Žehličkou vytvořila kadeřnice Bára »lift« efekt, který vlasům dodal lehkost, hebkost a objem od kořínků. Finální styling se neobešel bez pěnové péče pro silně suché vlasy a regenerace na poškozené vlasy. Tímto pravidelným ošetřováním pak Klára nebude mít problémy při úpravě vlasů podle potřeby – jak do vln, tak do rovna.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Jana použila podkladový hydratační krém a liftingový make-up Pleť pak působila vyhlazeným a sametovým dojmem. Pro zafixování posloužil pudr a lehká zdravíčka.

Vizážistka kladla důraz na zvýraznění očí, proto použila třpytivý pleťový stín na celé víčko a oční kontury olemovala kouřovými stíny do ztracena. Pro konečný efekt stačila černá řasenka.

Rty pak stačilo přetřít pouze světlou rtěnkou s výživným balzámem.

Klára má alergenní a přecitlivělou pleť s náznaky viditelného podráždění. Vizážistka ji proto doporučila pravidelný peeling s použitím adstringentní masky, která pokožku po odstranění odumřelých buněk stáhne a vyhladí.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka na nalíčení Kláry použila následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Fond de teint jeunesse du visage – liftingový make-up
Poudre touche finale – Hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours (kouřové a třpytivé stíny na oční víčka)
Mascara envoutant-revitalizační řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose
Výživný balzám na rty

A co na proměnu říkala Klára?

„Měla jsem trochu obavy, jak mi na vlasech chytne ta tmavá barva a jak se budu cítit v novém sestřihu. Je to ale perfektní.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik
  • Les Demaguillantes Essentiel s karité máslem
  • 1 až 2x týdně čistit pleť jemným neabrazivním peelingem Demaglliant
  • 1x týdně čistit pleť jemným neabrazivním peelingem Gommage Foundant s krémem na osvěžení pleti a očních partií Lotion Blue Les Sensitives.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant fenfation
  • Prevence proti vráskám Les Authentiques
  • Emulze Rides relax regard
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Rozjasňující krém s extrakty kakaa a pomeranče Creme de chock.
  • Creme De Reves – revitalizační a obnovující krém s kakaovým máslem na zjemnění pleti.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Barbora Krčilová, vlasové studio Kadus
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot