V Pelhřimově se dá zajít do několika muzeí, projít se Děkanskou zahradou, užít si centra prakticky bez aut... Ostatně i ubytování v místních penzionech příjemně překvapí. Třeba takový penzion Lucerna je v historickém domě kousek od náměstí, cena za noc je velice slušná, máte tu Wi-Fi připojení, ale nejvíce vás asi překvapí ceny jídel, které jsou více než lidové. A kdo by hledal něco skutečně levného – poněkud dále od centra, za řekou, je možné se ubytovat v Hotelové škole.

Krematorium v Pelhřimově?

Našince poněkud překvapí, že v Pelhřimově není – na rozdíl od tvrzení ve filmu Vesničko má, středisková – krematorium. Jen smuteční síň. Ale v Pelhřimově je rovněž Muzeum rekordů a kuriozit a agentura Dobrý den každý rok v červnu pořádá i festival rekordů.

Geocaching

Dnes však naše doporučení souvisí s uvedeným muzeem poněkud volně. Už nějaký pátek patří k oblíbenému zpestření výletů, zvláště jedete-li s dětmi, hledání pokladů, tzv. geocaching.

Tip KAFE.cz

Na internetu si najdete GPS souřadnice pro svou přenosnou navigaci a pak už jen záleží, jak se umíte dívat. Nejde totiž o velké truhlice, ale malé krabičky, často i mikrokrabičky třeba od filmů, a v nich je sešitek pro zapsání se, případně nějaká drobnost na výměnu.

KAFE.cz zjistilo

Například v Pelhřimově je jedna keška (odborný termín „kačerů“, tedy hledačů, pro poklad) přilípnutá magnetem k hromosvodu u kostela, jiná je pod lavičkou naproti voliérám, nu a jedna se nachází přímo v muzeu. Nápověda zní „v kapse Saturna“, takže při návštěvě muzea se dobře dívejte, kde má Saturn kapsu... Krabička je tentokrát hodně originální.

Zdroj: Youtube

A nezapomeňte na zásadu každého "kačera", totiž že vás při odlovu nesmí vidět žádný mudla – rozuměj obyčejný chodec či návštěvník.