Foto: Isifa

Pojďme se ovšem držet na opačné straně zpěvákova životopisu než na té, kterou uzavírá smutné listopadové datum. Pokud se vydáme na výlet do jeho dětství, musíme se smířit s tím, že nám protagonista sám nebude zrovna ochotným průvodcem.

Freddie se s novináři o tomto období svého života příliš nebavil, neboť otázky na něj považoval za nadmíru smělý vpád do soukromí. Stejné tabu byla jeho sexuální orientace i smrtelné onemocnění, které oficiálně přiznal až den před skonem.

Takže zatímco závratný let skupiny Queen je detailně zmapován téměř den po dni, o divokých večírcích, jimž holdoval, byly popsány stohy papíru a o jeho zpovykaných libůstkách či výstřelcích dodnes kolují přímo legendy, něco tak nevinného, jako jsou vzpomínky na dětství, nepatřilo mezi častá témata jeho komunikace s médii.

Zástupce sedmé velmoci ostatně nikdy nechoval ve velké lásce, na spočítání velkých rozhovorů s ním bychom nepotřebovali o moc více prstů, než kolik nám nabízejí dvě ruce.

Freddie Mercury († 45)

  • Nemoc AIDS mu byla diagnostikována už v polovině 80. let, on ovšem svůj zdravotní stav držel v přísném utajení.
  • Zbožňoval kočky, nákupy a japonské umění.
  • Měl ohromující hlasový rozsah (tři a půl oktávy).
  • Za svou životní lásku vydával Mary Austinovou, bývalou manažerku butiku. „Všichni milenci se museli smířit s tím, že v mém životě nebudou nikdy hrát takovou roli jako Mary,“ prohlásil.