Cviky nejsou moc náročné na provedení. Zároveň jsou ale velmi účinné, a to hlavně pokud je budete cvičit alespoň obden. Každý den se nedoporučuje cvičit stejný cvik, aby měly svaly šanci na rekonvalescenci. Na volné dny raději vyberte procvičování jiných partií těla. Dbejte také na správné provedení. Stůjte rovně, rovnoměrně dýchejte a hlavně se bavte. Každý cvik opakujte 10 - 15x, a to bez pauzy. Pokud budete cvičit série obou cviků za sebou, určitě mezi sériemi dodržujte pauzu, a to alespoň 45 vteřin. Jednotlivé cviky pro vás připravilo Holmes Place.

Kafe.cz radí:

  • Při těchto cvicích si dávejte pozor zejména na správné držení těla. Tempo cviků s délkou provádění zvyšujte, ale stále mějte na paměti přesnost v provádění cviků.

Výpady do stran

A to podle ciferníku hodin, tzn. celá hodina, čtvrt, půl a tři čtvrtě. Jedna noha je stojná a druhá pak kopíruje pohyb hodinových ručiček. Při každém výpadu si sedněte přes kyčle vzad. Stůjte rovně s hlavou v prodloužení páteře a ramena tlačte směrem dolů. Cvičte dynamicky.

Výdrž na fitballu

Cvik spočívá v udržení rovnováhy na fitballu. Při balancování se snažte udržet tělo ve stabilní poloze a páteř rovně. Kotník, kolena, kyčle a ramena protínají jednu přímku. Velký důraz klaďte na dýchání a aktivaci oblasti pod pupíkem. Tělo mějte zpevněné. Cvičte pomalu a plynule a snažte se držet stabilitu.