Eso holí

Uvolněná energie ohně s sebou přináší impuls, který nelze přehlédnout. Pokud se chopíme této příležitosti, je zde velká šance aktivně změnit svůj život. Ve výkladu označuje výzvu, začátek děje, šanci prosadit se, prudkou vášeň, uvolnění obrovského množství energie. Tato karta nás vždy vyzývá k aktivitě. Pokud její výzvu uposlechneme, jsme na nejlepší cestě k úspěchu. Pokud však bychom chtěli setrvat v dosavadním klidu a stabilitě, situace esa holí nás k aktivitě donutí a pak ji budeme vnímat jako znepokojivou, nebo negativní. Klíčové slovo pro eso holí je výzva k aktivitě.

Eso pohárů

První karta série pohárů je kartou počátku citu. Eso pohárů popisuje situaci, kdy jsme na počátku citu, který nás může učinit šťastnými. Proto je tato karta v tarotu pokládána ze jednu z nejlepších. Tato příležitost je nám většinou jakoby dána shůry, jediné, co od nás situace vyžaduje, je přijmout ji a odevzdat se ji. Stejně jako ostatní esa, je i toto eso jen pouhým počátkem, přestože počátkem s pozitivním nábojem. Pořád je zde ještě dostatek prostoru, abychom si děj v budoucnosti vlastním přičiněním mohli pokazit. Klíčovým slovem pro eso pohárů je milostné naplnění.

Eso mečů

Sérii mečových karet otevírá karta, která symbolizuje zrod myšlenky, novou informaci, objevující se náhle z „ničeho“. Tato informace , nebo myšlenka má potenciál, který může být vnímán jako osvobozující, ale v některých případech i náhle destruktivní. Situace symbolizovaná kartou vyžaduje použití racionálního rozumu, které může být i nepříjemné, až bolestivé. Jedná se o jakési „rozetnutí“ záležitosti na kterou se karet ptáme. Klíčovým slovem pro eso mečů je vyjasnění, rozetnutí.

Eso disků

Posledním živlem je země, tedy eso mincí. Toto eso je vždy počátkem něčeho, co do budoucna přinese materiální, hmatatelný užitek. Lze jej přirovnat k semínku jabloně, které, pokud jej zasadíme a pečujeme o něj, přinese nám po létech užitek ve formě jablek. Šance symbolizovaná esem mincí má nejblíže k tomu, abychom ji přehlédli, proto je třeba v této situaci mít oči otevřené. Klíčovým slovem je začátek budoucího prospěchu.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz

Tarotová poradna
Hledáte odpovědi na otázky, které Vás trápí? Jste bezradní a nerozumíte sami sobě, nebo lidem ve Vašem okolí? Moudrost předků, ukrytá v tarotových kartách, Vám pomůže na Vaší životní cestě. Odpovídá: Jiří Ciahotný - Alarzach