První trojkou v pořadí je trojka holí. Ta ve výkladu označuje oblast, ve které se rýsuje možnost začít postupně, pomalu, ale nezadržitelně uskutečňovat svůj záměr. Ten je v této fázi doveden do stadia, kdy už máme jasno, co chceme a jak toho dosáhneme. Karta poukazuje na pozitivní vývoj situace žádoucím směrem, ovšem za předpokladu, že přiložíme ruku k dílu. Důležitá však je rozvaha, vytrvalost a posloupnost, s jakou budeme své záměry realizovat. Klíčovým slovem je vytýčení cesty k cíli.

Trojka pohárů je kartou, která vy výkladu označuje situaci, kdy dochází k naplnění našich přání, týkajících se vztahů a citů. Označuje oslavu, svatbu, nebo zasnoubení, či jiný okamžik, kdy se můžeme radovat, že naše city jsou naplněny. Klíčovým slovem pro trojku pohárů je oslava, radost, splnění přání.

Trojka mečů už při prvním pohledu na obrázek, kterým je ilustrována, nevěští nic dobrého. Ve výkladu popisuje situace, kdy jsou city zraňovány a člověk je donucen řešit rozpor mezi citem a rozumem ve prospěch rozumu. Touha a city jsou potlačeny, výsledkem je žal, bolest a smutek. Obrázek srdce, probodeného třemi meči, tuto situaci popisuje dostatečně výstižně. Protože jedním z významných rysů trojek je i jejich dlouhodobé působení, tato karta je o to horší, že žal a bolest nás budou provázet delším časovým obdobím.

Poslední ze série trojek je trojka disků. Tato karta se vztahuje k situacím, kdy budeme zavaleni prácí, která, i když bude směřovat k úspěšnému dokončení, bude zdlouhavá a vysilující. Na kartě vidíme nuže, který pracuje na stavbě, podobné chrámu, kterému radí další dva lidé. Charakteristiku této karty si nejlépe zapamatujete pomocí českého rčení : „Práce jako na kostele“.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz

Tarotová poradna
Hledáte odpovědi na otázky, které Vás trápí? Jste bezradní a nerozumíte sami sobě, nebo lidem ve Vašem okolí? Moudrost předků, ukrytá v tarotových kartách, Vám pomůže na Vaší životní cestě. Odpovídá: Jiří Ciahotný - Alarzach