Připravila jste si dnes pro sebe či manžela košili? Tak vězte, že při žehlení košil je kromě zručnosti vaším největším pomocníkem správná žehlička, která pomůže výrazně zrychlit a usnadnit žehlení. Ideální je mít žehličku s vysokými výkonnostními charakteristikami, přičemž pára by měla být na prvním místě. Parní výstup a ráz odstraní snadno a rychle všechny záhyby a nerovnosti. Příkon zaručí rychlé zahřátí a stabilní teplotu, takže ušetříte čas. Oceníte jistě i úzkou špičku, která vám usnadní dostat se do všech míst a detailů. Stačí potom už jen jednou přejet a výsledek je dokonalý…

Budete-li žehlit také kalhoty, dávejte si pozor na některé zapeklitosti. První jsou nepěkné „nažehleniny“ kolem kapes. Díky různým nastavením teplot můžete žehlit opatrně kolem kapes, aniž by vznikly „rýhy“ kolem konců kapes. Druhá past na nás čeká v oblasti puků. Pro vytvoření překladů na přední straně nohavic, tzv. puků, přidržte žehličku kousek od nohavice a nasměrujte na okraj nohavice výpusť páry. Potom přežehlete, je-li to nutné, nohavici pokropte vodou.

Všechny tyto požadavky (parní ráz, stabilní teplota atd.) splňuje např. Rowenta Steamium DW9030, jejíž parní ráz 200g/min je nejvyšší na trhu klasických žehliček, má příkon až 2600W a kromě ultra úzké špičky nabízí nejpokročilejší technologie na poli žehlení. Její patentovaná technologie Steam Force doručuje až o 30% více páry dovnitř tkanin a patentovaná žehlicí deska Microsteam400 Platinium s více jako 400 napařovacími otvory zajistí perfektní distribuci páry a navíc nabízí vynikající odolnost proti poškrábání.

Na co mohu použít funkci vertikálního napařování?

Tato funkce je velmi užitečná pro napařování záclon a dalšího choulostivého prádla, jako jsou například obleky a šaty. Látku držte jednoduše napjatou. Termostat nastavte do polohy MAX, stiskněte opakovaně knoflík parního rázu a posouvejte žehličku odshora dolů. Držte žehličku ve vzdálenosti několika centimetrů od látky, abyste se vyhnuli spálení citlivých tkanin.

  • Používáte-li žehličku k vertikálnímu napařování, buďte opatrní a nedotýkejte se horkou žehlicí plochou jemných tkanin, abyste je nepoškodili.
  • Nikdy nezkoušejte vertikální napařování na oblečení, které máte na sobě.

Více na www.rowenta-zehlicky.cz