„V roce 1935 budou u moci militantní skupiny a vypukne světová válka… Z jediné kapky krve člověka určí věda brzy nemoci… Roku 2004 si dejte velký pozor na Indický oceán, pobřeží zasáhne tsunami a 230 000 lidí zemře…“ takové prorocké věty vycházely z úst Edgara Cayceho.

Nic z toho, co řekl, si ale později nepamatoval. Jeho odpovědi sepisoval přísedící, zatímco on se rozvášňoval v naprostém transu. Během jednoho čtení budoucnosti se mu nedůvěřivci pod dohledem lékařů rozhodli jeho „podvod“ prokouknout a strhli mu nehet z malíčku. Jím to však ani nehnulo. Až když se vrátil do stavu vědomí, křičel bolestí.

Lék, který nebyl vynalezen

Edgar Cayce sedí před mužem, jehož už lékaři odepsali. Postupně se dostává do změněného stavu vědomí. Pak nemocnému diktuje medicínu, která mu má zaručeně pomoci. Dokonce přidává popis cesty k laboratoři, v níž mu ho vydají.

Nemuseli ani jezdit za ním, stačil dopis se jménem a adresou pacienta. Vizionář je mnohdy zbavil nemoci, která byla považována za nevyléčitelnou.

Většinou pomáhal dietou a určitými lékařskými postupy a cviky. Vždy ovšem poukazoval na úzký vztah duchovní sféry a fyzického zdraví. „Tvrdil, že není možné těšit se dobrému zdraví, jsou-li v nitru člověka hněv, závist nebo strach. Hněv podle něj ničí mozek, nenávist zapříčiňuje žaludeční a jaterní potíže a na závistivce zaručeně čekají zažívací a srdeční poruchy!“ varuje Yvonne Johnsonová.