Bohaté, klidné, úrodné a stabilní království zemského živlu spravuje král pentáklů - moudrý zkušený muž, který se nehrne do zbytečných dobrodružství, dbá na tradice a jeho hlavními prioritami je rozkvět země, tradice, stabilita a bohatství. Přestože není výbojný, ani příliš inovativní, daří se mu jeho záležitosti úspěšně dokončit díky trpělivosti, vytrvalosti a zkušenosti. V partnerských vztazích však partnerky takovýchto mužů často narážejí na jejich neschopnost vyjadřovat city jinak, nežli praktickými činy. Tento muž Vám postaví dům, postará se o vaši životní úroveň, zajistí Vás, ale nečekejte od něj romantické chvíle při svíčkách. Zato se na něj můžete za všech okolností spolehnout.

Jeho partnerkou v tarotu je královna disků, žena, která je velice prakticky založená, milující a ve svých citech je stálá. Dokáže být velice mateřská, pečující a trpělivá. Je skvělou matkou a manželkou. Pokud však hledáte u žen vášeň, anebo chcete s partnerkou trávit celé hodiny filosofickými úvahami o literatuře, či vědě, pak se této ženě raději vyhněte.

Zemský živel v erbu rytíře disků způsobuje, že tento rytíř je ze všech rytířů tarotu nejklidnější a nejspolehlivější. Rozmach a pohyblivost vzduchu je fixována částečně pevností a trvalostí země, což přináší k pohyblivému a nestálému vzduchu pevnost, vytrvalost a praktičnost. Rytíř disků je člověkem, který dokáže perfektně analyzovat a prakticky zpracovat jakýkoliv problém. Stejně jako u ostatních rytířů však i v jeho případě hraje roli jeho silné ego, na to bychom při jednání s takovýmto člověkem neměli zapomínat.

Posledním členem dvora pentáklů je páže - nejmladší člen dvora. Páže pentáklů je dítě, které je klidné a tiché, i když často se jeví jako požitkářské a možná i trochu líné. Vydrží se dlouho zabývat činnostmi, které ostatním připadají nudné zdlouhavé, na druhou stranu však tyto vlastnosti s sebou přinášejí i tvrdohlavost a zarputilost v jednání, které ostatním nemusí být právě příjemné a milé.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz