Král pohárů je muž, který, přestože je vládcem, je hodně citlivý . Dokáže rozhodovat díky svému umění porozumět a vcítit se do lidí kolem něj. Má však nedostatek trpělivosti a také často mění své hodnocení a pohled na ostatní právě díky emocím, které je hluboce ovlivňují. Jeho přízeň je velice nestálá, pokud však získáme jeho přízeň dokáže ale být naslouchajícím a chápajícím přítelem. Svou lásku nejčastěji dokazuje romantickými činy a často je ve vztahu až přehnaně emočně vázán, takže je schopen zpívat pod balkónem své vyvolené nebo sepsat sbírku básní. Nesmíte však po něm vyžadovat jakékoliv praktické reálné činy. Tento muž se, pokud půjde o péči o děti, stavbu domu, nebo opravu kapajícího vodovodního kohoutku raději bude diskrétně držet opodál.

Jeho partnerkou je královna pohárů, žena, která je velice emotivní a jejíž reakce jsou dopředu jen velmi těžce odhadnutelné. Protože komunikace s ostatními nepatří k jejím silným stránkám, dokáže být sice vnímavá k náladám a citům lidí kolem sebe, ale pokud jde o její potřeby, má problémy s tím, vyjádřit srozumitelně a jasně pro ostatní po čem touží. Láska v jejím pojetí je láskou hodně duchovní, naplňující, nicméně v jejím milostném životě často chybí živočišná vášeň a dráždivost. Také s její věrností si nemůžeme být příliš jisti. Její city jsou sice hluboké, ovšem nestálé a nevyzpytatelné. Její citová labilita ji může často dovést až k psychickým problémům .

Potomky královny a krále pohárů jsou rytíř a páže pohárů. Starší dítě, rytíř pohárů je člověk, který v sobě spojuje dva silné živly - vzduch a vodu. Dokáže své city přesně formulovat, a své jednání umí přizpůsobit tak, aby vzbuzoval kladné emoce, což mu pomůže dosáhnout jeho cílů prostřednictvím jiných lidí. Není příliš vášnivý a také se u něj nemůžete spolehnout na dodržení slibů nebo spoléhat na jeho trpělivost a vytrvalost.

Posledním příslušníkem tohoto rodu je páže pohárů. Rozkošné dítě, které umí využit své intuice a svou povahou si získá každého na svou stranu. Vůči těm, kteří jeho hru prohlédnou se nerozpakuje použít celou škálu citů, od zdánlivé náklonnosti až po citové vydírání. Velkou roli u něj hraje intuice a působení na city, díky čemuž dokáže z každé situace vytěžit maximum výhod pro sebe, aniž by jej to stálo mnoho sil.

V další lekci se seznámíme s rodinou z větrného království, tedy s dvorními kartami mečovými.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz