V různých sadách se setkáváme s různými názvy jednotlivých postav, důležité je však to, že jejich charakteristika je vždy podobná. Dvě nejvyšší karty představují krále a královnu, další dvě představují jejich potomky, tedy starší a mladší dítě. V některých sadách jsou tyto dětské karty rozděleny podle pohlaví, tedy na prince a princeznu, v jiných jejich pohlaví není specifikováno a jsou nazývány pážetem a rytířem.

První královskou rodinou, kterou navštívíme, bude rodina ohnivá, tedy rod, mající ve znaku hole.

Nejvyšší kartou je zde král holí, který je dominantním a energickým vládcem, který chce být ve všem, co dělá úspěšný. Rád se předvádí a sklízí obdiv okolí, riskuje, miluje úspěch a vyzařuje energii a nadšení. K jeho nepříliš dobrým vlastnostem patří, že se často nechá unést svou prchlivosti, avšak konflikty, které vyvolá stejně rychle, jako vzplály, také uhasnou. Protože má velké charisma a snadno se nadchne pro nové, je často tím, kdo ostatní vede a inspiruje.

Jeho partnerkou v tarotu je královna holí, žena, ve které se snoubí cit a energie, což jí dělá v očích mužů nesmírně přitažlivou. Ona sama se cítí být více nezávislou milenkou, či svůdnicí, než usedlou manželkou matkou. Je si dobře vědoma své atraktivity pro opačné pohlaví a s muži si často dráždivě pohrává. Dokáže však tvrdě bojovat, jakmile jsou lidé, které miluje v ohrožení.

Děti krále a královny holí jsou také charakteristické svou nespoutanou energií a vitalitou. Starší potomek - rytíř holí - se nachází v období dospíváni, takže jeho jednání je často vzpurné, zastává radikální názory a jeho reakce na okolí jsou často nepřiměřeně prudké Podobně jako jeho otec, i on je hodně netrpělivý a vznětlivý, dokáže však velice dobře komunikovat a využít každou situaci ke svému prospěchu. Chybí mu však zkušenost a vyzrálost jeho otce.

Posledním členem rodiny je páže (v některých sadách princezna). Toto dítě si velice rádo hraje, často však takovým způsobem, že jeho okolí jej vnímá jako zlobivého spratka, který si vždy musí prosadit svou. Jeho schopnost provokovat a jeho konfliktní povaha však může být pro ostatní inspirací, pokud se nenechají unést hněvem. Pro tohoto člověka je celý svět šachovnicí, na které rozehrává své hry.

V dalším díle se podíváme na dvorní karty náležející k vodnímu živlu.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz