To, jak se cítíme uvnitř, ovlivňuje i naše chování ve společnosti a v partnerství. Podzim je takové smutné období. Končí léto, teplo a přicházejí chladné a krátké dny. Lidé mnohem více propadají stresům a depresím a to má negativní vliv právě na vztah. Věděli jste třeba, že více než 50 % vztahů se rozpadá právě v říjnu a listopadu? Kafe.cz pro vás zjistilo, proč se tomu tak děje.

Mohlo by vás také zajímat:

Důvody, které vedou k tomu, že na podzim se rozpadá více vztahů:

  • vztah procházel krizí již v letním obdobím! Odjezd na dovolenou měl znamenat průlom, záchranu, vzpruhu – bohužel byl 14denní pobyt u moře horší, než jste čekala, a znamenal jen spoustu zbytečných hádek, protože dlouho jste spolu nebyli 24 hodin denně. Po návratu tak trvá pouhou chvíli, než se za vztahem úplně zavřou dveře.
  • po letních dovolených a volnějším pracovním režimu se vracíme do práce! A s tím přichází stres! A jak je známo, stres bývá velkým zabijákem vztahu. Představte si to – každý den bojujete v práci, na ulici, na úřadech, ve školách, školkách, stejně tak váš partner – najde se tolik frustrací, že už s nimi neumíme naložit. A ve špatném rozpoložení tedy přicházíme domů a problémy řešit nepřestáváme…naopak prohlubují se a partnerství se tak dostává do krize, která může skončit rozchodem.
  • podzimní deprese! A jsme zase u toho…na podzim nás to chmurné počasí ovlivňuje i v partnerství. Špatná nálada má pré a tak rozsévá svá semínka také doma a pomalu ničí lásku. Hlavně muži těžko snášejí ženské „depky“! Namísto ženy, která je, sama podle sebe, ošklivá, tlustá, unavená a tak dále, hledají tu, která má jiskru v oku. A na krizi je zaděláno!
  • začínáme toužit po něčem novém! Podzim je plný premiér a novinek…televize se předhánějí v tom, která dříve vypustí na svět nový televizní hit, děti odchází do nových škol a školek, v práci dochází ke zvedání platů – a my najednou začneme toužit po nějaké té novince i v lásce.
  • čekají nás výdaje! V říjnu a listopadu již rodiny myslí na všechny možné výdaje, které jsou spojené s nástupem dětí do školek, s vánočními svátky a nakoupením dárků, zimou – začínáme myslet na to, kolik zase bude stát topení, potřebujeme auto připravit na zimní provoz. Po létě zjišťujeme různé závady na domě a pak už se to jen veze. Neustálé hádky s partnerem o rodinných financích mohou zapříčinit jeho rozpad.

Nenechte se krizí ovládnout!

Podzim nepodzim…nenechte se unést splínem, problémy a depresí. Jestli vztah stojí za záchranu, pak do toho rozhodně investujte svůj čas. Komunikujte, myslete a chovejte se pozitivně a užívejte si společný život. Najděte si společné podzimní záliby. Myslete také na to, že žádný vztah není dokonalý, ale společné soužití může být naplněno porozuměním a láskou. Přejeme vám krásný láskyplný podzim.