Dřevohliníková okna jsou investicí do budoucnosti

Konstrukce dřevohliníkových oken vychází z klasických dřevěných eurooken. Bez nadsázky lze říci, že v sobě spojují všechny přednosti dřevěných oken s výbornou ochranou proti povětrnostním vlivům, které z exteriérové strany zajišťuje hliníkové opláštění.

Základem dřevohliníkových oken jsou lepené dřevěné eurohranoly. Ty poskytují oknům výbornou tvarovou stálost a mohou tak být vyrobeny i prvky velkých rozměrů. Představují optimální řešení například pro moderní rodinné a bytové domy, kde je třeba řešit průchod na terasu či zahradu pomocí posuvných portálů velkých rozměrů. Při osazení trojsklem není výjimkou váha těchto portálů i 300 kg.

Díky dřevěným eurohranolům mají dřevohliníková okna skutečně výborné tepelně izolační vlastnosti. Při osazení kvalitními trojskly je tak možno dosáhnout výborných izolačních vlastností i při velkých prosklených plochách.

Hliníkové opláštění spolehlivě chrání

Dřevohliníková okna jsou špičkové produkty, které se těší stabilně rostoucímu zájmu zejména mezi náročnější klientelou. Hliníkové opláštění, které je chrání, poskytuje perfektní ochranu před vlivy povětrnosti, prodlužuje životnost oken a z exteriéru není nutná žádná údržba.

Hliníkové opláštění také umožňuje prakticky neomezené možnosti barevného ladění oken. Použití prakticky libovolné barvy i výběr z široké škály dekorů imitujících dřevo.

Dřevohliníková okna ale také umožňují volit si nejenom barvu, ale i zajímavý tvar hliníkového opláštění. „Dřevohliníková okna nabízíme v pěti designových variantách hliníkového opláštění, včetně možnosti se skrytým křídlem či oblou variantu opláštění,“ uvádí Milena Tomčíková, produktová manažerka českého výrobce oken značky OTHERM. „Některé varianty opláštění také umožňují vložit do hliníkového opláštění navíc ještě tepelnou izolaci,“ dodává Milena Tomčíková.

Dřevohliníkové vchodové dveře

Sladění oken a vchodových dveří umožňují dřevohliníkové vstupní dveře. Ty poskytnou bezpečnou a velmi odolnou bránu každému domu.

Dřevohliníková okna a vchodové dveře patří do vyšší cenové kategorie, a tak je třeba počítat s vyšší pořizovací cenou. Tato investice se však vyplatí, protože zákazník získá produkt s prakticky neomezenou životností, a to bez nutnosti údržby a péče o povrchovou úpravu.