Hlavní atrakcí je Zwinger

Mezi hlavní atrakce Drážďan patří Zwinger, komplex muzeí a obrazáren. Na jeho nádvořích a v zahradách se v turistické sezóně konají hudební představení, například koncerty violoncellistů.

Světová operní scéna

Hned vedle Zwingeru se nachází Saská státní opera (Semper Opera), která je jedním z nejvýznamnějších operních domů v Evropě. Krásná novorenesanční stavba v srdci Starého města je vyhlášená svojí akustikou i kvalitním repertoárem.

Tip Kafe.cz

Ve Starém městě byste si určitě neměli nechat ujít nejvýznamnější nákupní centrum – Altmarkt Galerie. Ve třípatrové budově ležící na ulici Webergasse se nachází kolem stovky obchodů. Více najdete na www.altmarkt-galerie-dresden.de.

Vyhlídka na centrum

Za návštěvu stojí i královský palác a jeho sto metrů vysoká Hausmannova věž (Hausmannsturm) s vyhlídkou na historické centrum města.

Kostel, co stojí za návštěvu

Luteránský kostel Frauenkirche na náměstí Neumarkt byl za druhé světové války velmi poničen. Prošel však kompletní rekonstrukcí a od roku 2005 je opět přístupný veřejnosti. Za poplatek si můžete prohlédnout jeho interiéry a výtahem vyjet na vyhlídkovou terasu.

Suvenýrů není nikdy dost

Chcete domů dovézt nějaký ten suvenýr? Pak si jistě vyberte od pouličních prodavačů, kterých je na náměstí Neumarkt nepočítaně.

Slavná nákupní třída

Pokud máte v úmyslu utratit nějaká ta Eura, pak je Prager Strasse, jedna z nejdůležitějších obchodních ulic Drážďan, právě pro vás. Najdete zde desítky větších i menších obchodů. Mezi nejoblíbenější patří šestipatrové obchodní centrum Karlstadt. Chcete se na nákupy předem připravit? Pak si můžete nabídku prohlédnout na internetu. Více najdete na www.karlsadt.de.

Tip Kafe.cz

Příští rok bude na Prager Strasse otevřeno další nákupní středisko Centrum Galerie s rozlohou 52 000 m2, kde najdete přes 120 nových obchodů. Němci tak reagují na stále se zvyšující počet turistů, kteří sem přijíždějí za nákupy. A velká část z nich je z České republiky.

Romantika na Labi

Drážďany můžete poznat i z paluby výletních lodí. Pohled na památky z vody potěší všechny romantiky.

Tip Kafe.cz

Elbepark – právě tak se jmenuje jeden z největších nákupních komplexů, které v Drážďanech najdete. Leží severozápadně od centra a skládá se z několika obchodních domů, včetně u nás populární Ikei. Více najdete na www.elbepark.info.

Moderní synagoga

A co ještě stojí za návštěvu? Supermoderní synagoga, která byla postavena na místě židovské původní synagogy zničené nacisty v roce 1938. Nachází se na okraji historického centra a slavnostního otevření se dočkala v roce 2001. Vejde se do ní až 250 osob.