1. Konečně se vykoupete ve svojí koupelně

Na dovolené to bylo prima, ale společné sprchy v kempu, které jste sdílela s několika stovkami táborníků a několika milióny komárů, much, škvorů a rybenek, nebyly úplně ono. To blaho, ponořit se zase do vany plné horkých voňavých bublinek!

2. Konečně si odpočinete od rodiny

Manžela i své děti samozřejmě zbožňujete. Ale poté, co jste s nimi dva týdny trávila 24 hodin denně, si docela ráda dopřejete pauzu. Třeba i za svým pracovním stolem v kanceláři.

3. Konečně si dáte normální jídlo

Pljeskavica, grilované mušle, čevapy, ryby, pizza na sto způsobů? Ráda ochutnáváte cizokrajnou kuchyni, ale všechno má své meze. Už teď se těšíte na to, jak rodině uděláte řízky a v práci si v polední pauze si skočíte do restaurace na něco s omáčkou a knedlíky.

4. Konečně zase budete za krásnou

Celou dovolenou jste trávila buď v plavkách, nebo v kraťasech a tričku, s vlasy staženými do culíku a samozřejmě bez make-upu. Teď je ten pravý čas se znovu nalíčit (dopřejte si na to dost času), zajít si ke kadeřníkovi a vyrazit ve vysokých podpatkách.

5. Konečně zase ovládnete svou peněženku

Na dovolené jste veškerá finanční rozhodnutí dělali společně. Váš manžel měl až nepříjemně podrobný přehled o tom, kolik střiků jste za celý den vypila, kolik kopečků zmrzliny jste si objednala a kolik náramků jste objevila v obchodě se suvenýry. Nemůžete se dočkat, až zase budete mít trochu finančního soukromí.

6. Konečně si vaše pleť odpočine

Dva týdny jste ji nemilosrdně vystavovala střídavému vlivu prudkého slunce a slané vody. Nastal čas dát jí pohov a nechat ji odpočinout pod pleťovou maskou.

7. Konečně zase můžete mluvit česky

Exotika je prima, ale, upřímně řečeno, snědých prodavačů, číšníků a recepčních hovořících lámanou angličtinou máte už plné zuby.

8. Konečně se vyspíte ve své posteli

Spaní ve spacáku na karimatce dalo vašim zádům pořádně zabrat. Stejně jako příliš měkká proleželá matrace v pronajatém domku u moře. Anebo prastará postel se stokilovou duchnou na vaší chalupě. Není nad vlastní postel!

9. Konečně si vyléčíte puchýře

To vám snad sám čert nakukal, abyste si na túru po horách vzala ty úplně nové, neprochozené, jen zdánlivě pohodlné polobotky.

10. Konečně můžete všechno vyprávět kamarádkám

Na dovolené to sice bylo fajn, ale zážitek není stoprocentní, dokud se s ním někomu nepochlubíte. Už už se třesete na to, jak s kamarádkami u vína rozeberete černookého Gorana, který se na vás usmíval u plážového baru na Hvaru.

Mohlo by vás také zajímat: Utajená potěšení: Jedete v nich také? nebo 12 kroků ke šťastnějšímu životu