S příchodem na druhý stupeň přibydou v životě školáka i nové předměty, ať už přírodovědné nebo společenské. Ale ne všechny jsou pro vaši ratolest stejně zajímavé nebo zvládnutelné, protože každé dítě je osobnost a baví ho něco jiného. Některé předměty jsou mu blízké, s jinými se naopak musí občas potrápit. A každý rodič přece ví, že někdy potřebují trochu „nakopnout“ i ti nejlepší.

A přesně na to je tu Domelie.cz. Pokud hledáte výpomoc, najdete tam pro vás nejvhodnějšího doučovatele. Výhodou je, že doučovatel nebo doučovatelka si na portálu vytvoří vlastní profil. Pokud tedy sháníte někoho, kdo se specializuje na výuku předmětů druhého stupně, stačí si to ověřit v profilu. Směrodatné pro vás může být i jeho online hodnocení profesionality, jehož prostřednictvím si poskytovatel služeb buduje svoji reputaci, a tak může získat nové žáky nebo studenty.

Proč se vyplatí doučování?

V třídě plné žáků nemá vyučující vždy prostor na to, aby se každému jednotlivci věnoval osobně. Se soukromým doučovatelem však toto vašemu dítěti nehrozí. Dostane jedinečnou možnost zlepšit se a najít to, v čem vyniká. Výhodou je kromě jiného i to, že doučovatel mu pomůže zkontrolovat si domácí úkoly nebo je s jeho pomocí spolu vypracují.

V dnešní době je výhodou i to, pokud má žák nebo učitel přístup na internet. Jelikož tato vymoženost současnou generaci baví, může to být jeden ze způsobů, jak zaujmout. Například dítě si samo od sebe nebude klikat na videa s jednoduchými chemickými pokusy. Pokud mu je však doučovatel ukáže a vysvětlí mu, že toto je rovnice z příkladu, kterou právě řeší, lépe se mu to uloží v hlavě. Časy, kdy se žáci učili sáhodlouhé texty a vzorce bez praktického vysvětlení a vizuálních pomůcek, jsou už přece dávno pryč. Jak se říká, vždy je lepší stokrát vidět než stokrát číst. A právě takovouto interaktivní formou dokáže dobrý doučovatel zaujmout žáky na druhém stupni.

Pravidelným a intenzivním doučováním může dosáhnout vaše dítě nejen dobrých známek, ale dokáže zvládnout písemky nebo přijímačky, ale hlavně bude mít ze sebe dobrý pocit, protože udělalo něco navíc.