„Je velice snadné ohodnotit krásu, půvab a pohodlí domu nebo bytu, do kterého se hodláte nastěhovat. Případnému zájemci bude stačit jediná návštěva, aby si udělal představu o rozměrech, osvětlení pokojů, o jejich rozmístění, o hygienických zařízeních, hlučnosti, vzdušnosti, výhledu do okolí…“ píše ve své nové knize Domy, které zabíjejí spisovatel a lékař Roger de Lafforest.

Nemoc ze čtyř stěn

„Ale ani ten nejpečlivější návštěvník nebude v rozhodujícím momentě, kdy řekne Ano, ten dům/byt chci, vědět, zda mu nové obydlí skutečně vyhovuje. Žádný architekt, hygienik, dekoratér či řemeslník vám v této chvíli neporadí.

A za pár týdnů nebo měsíců vám může začít být špatně – psychicky, ale můžete dokonce onemocnět i fyzicky. Přitom nebudete vůbec tušit, proč tomu tak je… Za všechno bude moci místo, kde trávíte tolik času – domov; není to rozhodně prostor k načerpání sil, on vám je totiž naopak ubírá,“ varuje Roger de Lafforest.

Neviditelné negativní energie, jež nás ovlivňují, můžou podle tohoto odborníka vycházet z podzemí, ze zdí, oken… Zkrátka z čehokoli, co nás obklopuje, protože i věci mají svou paměť a nashromáždily do sebe nejrůznější hrůzné zážitky, které tady prožívali lidé před vámi.

Pojistěte si štěstí

Jestliže se tedy chystáte koupit byt či dům, nejprve si pečlivě zjistěte, zda se s ním nepojí nějaký problém (viz rámeček 5x šťastný domov). Pokud ne, těšte se. Totiž stejně jako existují domy ovlivňující osud svých obyvatel negativně, jsou i „domy pro štěstí“.

A jak přijít k takovému obydlí? Roger de Lafforest tvrdí, že stačí, když s ním dokážete souznít. Kladné vibrace pak prý dosáhnou neuvěřitelných výšek a vytvoří podmínky pro spokojený život. S dobrým bydlením je to tedy vlastně tak, jako byste si předplatili štěstí…

5x šťastný domov

Na co máme dávat pozor při pořizování nového obydlí? Podle odborníků stačí, když si včas pořádně zkontrolujeme, zda se ho netýká některý z následujících problémů.

  1. Umístění - dům je postaven na nepropustné půdě, nad podzemním pramenem nebo rudným ložiskem, nad geologickým zlomem, uzavřenou dutinou nebo v místě, jímž prochází škodlivé vlnění.
  2. Existence „tvarového vlnění“, které vychází z nesprávně zvolených kusů nábytku, ale také např. zkosení stěn apod.
  3. Materiály, z nichž je dům postaven, mají škodlivý původ.
  4. Dům je částečně či zcela předmětem prokletí.
  5. Paměť zdí; vzpomínky na minulé události otravují ovzduší domu.