Na to, abyste dosáhla postavy snů, nemusíte trávit každý den v posilovně. Bohatě stačí, když se plně ponoříte do domácích prací. Kalorie totiž dokáží spálit rychleji, než si myslíte. Možná právě proto se řada maminek na mateřské dovolené rychle vrátí nejen k původní postavě, ale získá ještě lepší tvary.

Mohlo by vás také zajímat: Speciální jarní hubnutí + desatero dietéře

Luxování, cesta k vysněné postavě

Možná se budete divit, ale taková půlhodina vysávání či mytí podlahy vám odebere tolik kalorií, jako byste tu samou dobu hrála tenis, anebo se pozvolna projížděla na kole. Co tedy musíte doma, nebo kolem něj udělat, abyste zhubla? Podívejte se do naší tabulky!

Jak spálit 100 kalorií?

Domácí práce Doba
Mytí podlahy/ vysávání 25-35 min.
Mytí nádobí 45-50 min.
Žehlení 40-45 min.
Vaření 40 min.
Utírání prachu 45 min.
Prostírání stolu, příprava jídla 35 min.
Důkladné mytí koupelny 25 min.
Odklízení sněhu 15 min.
Sekání trávy (ručně) 12-15 min.
Čištění okapů 20 min.
Malování bytu 20-25 min.
Hrabání listí 20-25 min.
Sekání trávy (sekačkou) 25-30 min.
Ruční mytí auta 25-30 min.
Práce na zahradě (okopávání, rytí apod.) 15-20 min.

Kafe.cz zjistilo:

  • Věděla jste, že kalorie pálíte i tím, že se díváte na televizi? Za hodinu sledování filmu máte až o 70 kalorií méně. Ale pozor, zapomeňte na mlsání a plně se oddejte sledování programu! Pokud byste si dala například café latté, dostanete do sebe 272 kalorií a třeba takový dvojitý hamburger se sýrem vám jich do těla přidá přes 700!
  • Při sledování televize údajně záleží na tom, jaký žánr sledujete. Mnohem víc kalorií totiž spálíte u dobré komedie, nebo sitcomu. Za patnáct minut smíchu totiž přijdete o 40 kalorií.
  • Kalorie spalujete i ve spánku. Za hodinu vám jich ubude až 95.