Dobrá nálada po ránu, energie do další práce, radost z pohybu. Že vám to spíš chybí? Přihlaste se do soutěže Do práce na kole na www.dopracenakole.net a můžete zažít tyto pocity každý den. Kromě toho, že uděláte něco pro svoji fyzičku, můžete vyhrát hodnotné ceny.

Dneska už šlapou všichni, podívejte se:

Zdroj: Youtube

Soutěží se v kategorii týmů a jednotlivců, u kterých se hodnotí pravidelnost jízd a překonaná vzdálenost. Také firmy mohou soutěžit, a to o titul “Cyklozaměstnavatel roku”. Získá ho ta firma, která má nejpříznivější podmínky pro dojíždění na kole. Zpestřením je kreativní kategorie, kam posílají účastníci kampaně nápaditě ztvárněné postřehy z cest na kole, například prostřednictvím videí, fotek nebo textu.
Do letošního ročníku soutěže se hlásí tisíce lidí.

  • “Minulý rok jezdilo ve čtyřech městech přes 2 500 zaměstnanců z 510 firem a institucí, což je velký úspěch. Vzhledem k tomu, že se počet zapojených měst téměř ztrojnásobil, očekáváme letos o dost vyšší číslo,” říká Iva Nevečeřalová, manažerka kampaně ze sdružení Auto*Mat.

Smyslem soutěže Do práce na kole je ukázat lidem, že cesta do zaměstnání nemusí znamenat čekání v kolonách nebo mačkání se v přeplněné tramvaji.

  • “Díky jízdě na kole si ráno můžete provětrat hlavu a přijet do práce plní energie. Získáte nové zážitky, témata k hovoru a pocit, že svým malým dílem přispíváte ke zlepšování životního prostředí ve vašem městě,” dodává Iva Nevečeřalová.

Více o soutěži se dozvíte na www.dopracenakole.net