Slavnostní pražská premiéra se bude konat v pondělí 1. června 2015 v 19 hodin v kině CineStar Praha – Anděl. Po uvedení filmu do českých kin vypluje „Malá“ do soutěží a přehlídek mezinárodních festivalů:

„Malá z rybárny“ je moderní adaptací slavné předlohy Hanse Christiana Andersena - Malá mořská víla. Film vznikal téměř čtyři roky v produkci společnosti MIRACLE FILM, v koprodukci s ČESKOU TELEVIZÍ, loutkovým studiem HAFAN FILM a za účasti dalších koproducentů ze Slovenska, Francie a Německa. Francouzského partnera v poslední fázi projektu nahradil německý koproducent MIRIQUIDIFILM.

„Malá z rybárny“ je jedním z prvních českých celovečerních loutkových animovaných filmů využívajících loutkovou a digitální animaci (stop motion a CGI). Hudbu k filmu „Malá z rybárny“ složil mladý francouzský multiinstrumentalista Chapelier Fou, který v rámci právě probíhajícího turné koncertoval 13. 5. 2015 v Cannes v den otevření MFF.

Komentář k filmu namluvil Oldřich Kaiser, o hlasové ruchy se postarali: Anežka Kubátová, Petr Forman, Ivana Chýlková, Barbora Hrzánová, Jan Novotný, Nina Divíšková, Veronika Žilková, Radek Holub a Vladimír Javorský.

Více na www.malazrybarnyfilm.cz.