Ostrov láká své návštěvníky především mírným podnebím a sluncem, širokými dlouhými plážemi a modrým mořem, které mění barvu od tyrkysové přes smaragdově zelenou až po temně modrou. Na Djerbě svítí sluníčko více jak 300 dní v roce, takže je ideálním místem pro milovníky tepla. Ne nadarmo bývá přirovnáváno k Tahiti nebo samotnému Karibiku.

K nejznámějším a nejnavštěvovanější plážím ostrova patří Sidi Mahrez nacházející se na severovýchodním pobřeží. Pláž sahá až k Ras Taguerness, kde stojí úchvatný staromódní maják. Podél této pláže se táhne největší turistická oblast a v blízkosti najdete golfové hřiště Djerba Golf Club. Letovisko je vhodné zejména pro rodiny s dětmi a najdete ho v nabídce CK Blue Style.

Další krásnou pláží je Plage de la Segula, která se nachází mezi Aghir a Ras Lalla Hadria. Stejně jako na předchozí zmíněné pláži i zde jsou nabízena lehátka a slunečníky k pronájmu a neschází tu ani pestrá nabídka restaurací a kaváren.

Jedním z úchvatných míst ostrova je Modrá laguna na západním pobřeží, kde naleznete ostrůvek, na nějž se lze při odlivu dostat téměř suchou nohou, překrásné písčité pobřeží a skalnatý útes, z kterého je pěkný výhled na okolí. Vše dokreslí azurově modré moře, zářící slunce a palmy. Je to místo stvořené pro relaxaci.

Pokud jste milovníci aktivní dovolené a vodních sportů, nebo třeba jen rádi zkoušíte nové věci, je pro vás skvělou volbou kitesurfing. Na Djerbě naleznete i školu kitesurfingu – Les Dauphins. Škola se nachází v jižní části ostrova a pro lekce využívá vodní plochu o 40 km2. Vybavení vám zde zapůjčí, místní lektoři vyučují v několika jazycích a vy tak můžete rychle získat potřebné teoretické i praktické znalosti.

Pokud se chcete vydat na výlet, při kterém se pobavíte, dobře najíte a užijete si koupání v moři, využijte nabídku CK Blue Style a zúčastněte se plavby na lodi plné pirátů z přístavu v Houmt Souku na písečný Ostrov plameňáků nedaleko Djerby. Pokud budete mít štěstí, spatříte kromě plameňáků také delfíny dovádějící v moři. Pirátská posádka vám během výletu připraví nejen vynikající oběd, ale také vám předvede několik zábavných scének. Nudit se tak určitě nebudete.

Djerba však samozřejmě nenabízí jenom pláže a moře. Během dovolené si můžete půjčit auto nebo skútr a prozkoumat ostrov skrz naskrz. Díky nížinatému povrchu je vhodné také kolo. Djerba nabízí zajímavé památky i krásnou přírodu. Za návštěvu určitě stojí Synagoga La Ghriba, Muzeum tradic a hrnčířské dílny v osadě Guellala nebo Djerba Explore, areál v němž se nachází muzeum islámského umění, djerbský skanzen a krokodýlí farma. Nelze nezmínit hlavní město Houmt Souk, v jehož centru se rozkládá rozlehlé tržiště Marché central. Ve městě se také nachází velké množství mešit, mezi dvě nejznámější patří mešita Turků a mešita Cizinců. U přístaviště můžete obdivovat obrannou pevnost Borj el-Kebir, z jejíchž hradeb je krásný výhled na moře. Dalším místem, které stojí za návštěvu je Midoun, druhé největší město Djerby, ve kterém kromě jiného naleznete také trh, mešity a skvělé kavárny a restaurace. Některá z těchto míst a mnohá další můžete navštívit v rámci výletů s CK Blue Style.

Dlouhé písečné pláže lemované vzrostlými palmami, průzračně čisté moře, odpočinek na pláži, vodní sporty a zajímavé výlety jsou jistě neodmítnutelnou nabídkou. Není pochyb, že Djerba splňuje podmínky pro zajímavou a příjemnou dovolenou.