DIANA KOBZANOVÁ (29) je jediná opravdu bývalá Miss České republiky. O korunku královny krásy přišla kvůli erotickým fotografiím. S odstupem osmi let přiznává, že to byla chyba. Honorář za snímky ale dosud neutratila. Považuje jej za svou pojistku pro budoucnost.

Diskutujte: Co se vám líbí na Dianě Kobzanové?

Kam se vám muži obvykle dívají při prvním setkání?
Do dekoltu, ale ne protože bych měla tak velká prsa. Všichni jsou o hlavu menší.

Na čem ze svého vzhledu si zakládáte?
Dřív jsem byla pyšná na svoje nohy. Na prahu třicítky se mi už bohužel začínají dít věci, které mě moc netěší. Pleť ztrácí svou pružnost. Věk člověk nezastaví.

Asi to nebude tak beznadějné, protože jste nafotila kalendář a zase je plný erotiky. Stydíte se při svlékání? Máte ráda nudapláže?
Nemám je ráda. Nejvíc mě děsí, když nazí lidé stojí ve frontě na párky. To je strašná představa.

Erotické snímky jste fotila pro peníze. Co jste si za ně pořídila?
Použila jsem je na akontaci hypotéky a taky si pořídila nějaké ptákoviny: kabelky, boty... Větší část ale pořád mám. Je to pro mě pojistka pro budoucnost. Jediný člověk, který se v naší rodině může postarat o babičku a o mámu, jsem já. Je to celkem nepříjemná zodpovědnost, proto na těch penězích pořád sedím.

Prý vás přestal bavit showbyznys a večírky…
Ano. Protože jsem dospěla.

Znám hodně dospělých, kteří mají rádi večírky.
Raději je nejmenujte. Měla bych k nim nějaký komentář, a to by nebylo vůbec šťastné. Na večírky jsem chodila s Katkou Průšovou. Mám na to krásné vzpomínky. Nedělala jsem to proto, abych se vystavovala před fotografy. Byla jsem devatenáctileté dítě, puberťák, který se rád baví. Někdy se opije a udělá ostudu. Dnes už jsem někde jinde a odmítám tvrzení, že účastnit se party je nutné kvůli práci. Opravdu se nebudu fotit s lidmi, které neznám, chytat se s nimi kolem ramen a smát se na fotografy. Když dostanu chuť si vyhodit z kopýtka, nepotřebuju, aby mě u toho někdo fotil.

Nechybí vám kamarádky z modelingu?
Od té doby, co jsem se přestala přátelit a stýkat s lidmi z branže, se o mně velmi málo píšou v bulváru blbosti. Obvykle to funguje tak, že vy něco důvěrného prozradíte své nejbližší kamarádce. Jenže ona je tak tupá, že to svěří zase své kamarádce. Do týdne zná vaše tajemství asi dvacet lidí. Někdo z nich to nakonec prozradí bulváru. Tak to mi fakt nechybí.