Pro správný vývoj dítěte je důležité dbát na řádný přísun potravin a na pravidelnost. Pokud dítě jí nepravidelně nebo nevyváženou stravu, může docházet k poruchám koncentrace, nesoustředění ve škole atd.

Pokud se školák správně nenasnídá nebo opomene svačinu, má tendence často dohánět chybějící energii sladkostmi. Tyto „rychlé cukry“ pouze rozkolísají hladinu cukrů v těle a u dětí mohou vést k hyperaktivitě až agresivitě. V takových případech je rovněž velmi častý výskyt dětské obezity oproti dětem, které se stravují pravidelně a nezapomínají ani na svačiny.

  • Děti by měly mít stravu během dne rozdělenu do 5 až 6 porcí, tudíž mezi hlavní jídla musíme zařazovat vyvážené svačinky.

Jak by měla zdravá svačina pro malého školáka nejlépe vypadat?

Měli bychom dbát na správnou skladbu živin, kalorickou hodnotu, ale opomínat bychom neměli i správnou velikost.

A co by naopak obsaženo být nemělo?

Různé konzervanty, umělá barviva, stabilizátory a další látky, které organismu neprospívají.

Co tedy dětem ke svačině připravit?

Pokud máme čas, je vhodnou svačinkou například celozrnné pečivo namazané rostlinným tukem s kvalitní šunkou či nízkotučným sýrem, dalšími možnostmi jsou tvarohové krémy, nízkotučné jogurty, ovocný talíř atd.

A když chvátáme či potřebujeme vzít svačinku s sebou?

Můžeme využít novinky na našem trhu GoGoSqueez – zdravou svačinku pro děti od společnosti Materne®.

  • GoGoSqueez je pro děti výživnou svačinkou s jablečnou chutí.
Jedná se o ovocné pyré ve speciálním balení – měkkém mačkatelném sáčkovém obalu. Jedna porce této dobroty pro děti odpovídá jednomu jablku a nejsou v ní použity žádné konzervanty. Můžeme ho bez obav podávat i dětem s určitými typy potravinové alergie, GoGoSqueez totiž neobsahuje lepek, stopy mléka, mléčných výrobků, ani stopy ořechů. Dokonce si můžeme vybrat z pěti druhů chutí: jablko, jablko-jahoda, jablko-hruška, jablko-banán a jablko-broskev. A co oceníme my rodiče? Snadnost, s jakou můžeme tuto dobrotu našim dětem nabídnout, na výletě už nebudeme potřebovat přibalené lžičky, velmi pohodlně pouze odšroubujeme uzávěr a můžeme podávat! Obal také velmi dobře chrání před okolní teplotou, tudíž není nutné GoGoSqueez skladovat v ledničce. Ještě váháte, co přibalíte vašim drobečkům do batůžku na svačinku?!

Svačinky koupíte v supermarketech INTERSPAR