Mandy proslavil skandál!

Vzpomínáte si na krásnou blondýnu z konce 80. let, jak se nakrucuje v sexy pruhovaném oblečku a zpívá I Just Can´t Wait? Ano, správně! Tehdy sedmnáctiletá modelka Amanda Louise "Mandy" Smith (49) nazpívala svůj první singl. Její začátky však byly mnohem peprnější. S modelingem začala už jako dítě a ve 13 letech se zamilovala do baskytaristy slavných Rolling Stones, Billa Wymana (83). Vztah nezletilé dívky a o 34 let staršího muzikanta pochopitelně dlouho propíral bulvární tisk. Pár tento tlak ale vydržel... Když bylo Mandy devatenáct, vzali se a žili spolu ještě další dva roky. V té době už měla Mandy rozjetou kariéru i jako zpěvačka – zmíněný singl I Just Can´t Wait ji v roce 1987 odstartoval.

Pak následovaly tři světově veleúspěšné písničky Victim Of Pleasure, Boys & Girls a Do You Wan´t Me Baby, všechny vyšly na albu Mandy v roce 1988.

Rychlý vzestup, rychlý pád

Rychle nabytá sláva je však pomíjivá, a tak s nástupem 90. let přestal být o krásnou Mandy zájem. Ještě pár let pracovala jako modelka, nakonec se chopila nového oboru – pracuje jako vizážistka u filmu. Pokud jde o soukromý život, i v něm si na štěstí musela počkat. Vyšlo jí až třetí manželství s Ianem Mosbym, s nímž má syna Maxe Harrisona (18).

Malá zrzka Tiffany

Ve stejném roce jako Mandy zazářila na druhé straně oceánu zrzavá dívka jménem Tiffany. Její stejnojmenné album sklidilo obrovský světový úspěch. U Tiffany Renee Darwish (48), jak se zpěvačka celý jménem jmenuje, však nešlo jen o pouhý záblesk slávy. Zpívala už odmalička, první velký úspěch se dostavil už v deseti letech, kdy začala vystupovat s country zpěvákem Jackem Reevsem. Hvězdná kariéra, kdy Tiffany zpívala jeden hit za druhým a její turné po Spojených státech lámalo rekordy v návštěvnosti, ovšem také začala na počátku 90. let stagnovat. Objevily se jiné mladé star, navíc se Tiffany provdala za herce Bulmara Garciu a narodil se jí syn Elijah (27).

Klidný návrat

Do šoubyznysu se vrátila v roce 2000, kdy natočila album Color Of Silence. Od té doby se věnuje nejen zpívání, ale i hraní v televizních seriálech. V roce 2003 se rozvedla s prvním manželem a o rok později znovu provdala za Benna George.

Debbie Gibson, hvězda na Broadwayi

Se jménem Tiffany je spjato ještě jedno, na které si možná vzpomenete. Ve stejnou dobu totiž ve světě zářila i mladá zpěvačka Debbie Gibson (49). Na rozdíl od Mandy, která bodovala hlavně zjevem, a své kamarádky Tiffany, která byla hlavně interpretkou, oslnila svět svým všestranným talentem – písničky si totiž skládala zcela sama.

Hitem se stal hned první singl Only in My Dreams, debutové album Out of Blue bodovalo v hitparádách celého světa stejně jako tři následující. Pak se Debbie začala věnovat více herectví a tanci – účinkovala v televizi, mihla se i ve filmu, ale především zářila na Broadwayi, kde je dodnes. V roce 2006 vyšlo album jejích duetů s Jordanem Knightem s názvem Love Songs. Muzice a divadlu Debbie obětovala i rodinný život – je svobodná, bezdětná, žije s hercem Darrenem Dayem.

Česká trojka – Horňák, Melen a Darinka

Když se řekne dětské pěvecké hvězdy 80. let, jistě si všichni vzpomeneme na ty naše. Mnohé z dívek se tehdy probouzely a usínaly s hity Pavla Horňáka (51) Kotě, Tričko či Kdo ví. Ještě mladší ročníky řádily na školních diskotékách na písničku Pepy Melena (46) Né, pětku ne! a starší dámy zase slzely při duetu nedávno zesnulého Karla Gotta s roztomilou blonďatou Slovenkou Darinkou Rolincovou (47).

Dnes je z Darinky Dara Rolins a jako jediná z těchto tří pop hvězdiček se v šoubyznysu opravdu prosadila. Pavel Horňák celkem rozumně pověsil zpívání na hřebík a úspěšně se věnuje právnické profesi, Josef Melen se díky proříznuté puse živí jako moderátor. A naše potomky teď baví skupina sestavená z pěti „náctiletých“ dívek 5Angels a mladičké hvězdy ze SuperStar.