KATASTROFICKÝ FILM

Titanic (1/2), ČT 1, 14. 4. 2012, 17:00

Možná čekáte ten nejslavnější film o potopení slavné lodi s Leonardem DiCapriem a Kate Winslet, ale pletete se. Nebyl natočen jen jeden film. Ke stému výročí katastrofy parníku Titanic připravila britská televize ITV k uvedení ambiciózní sérii, pod kterou je podepsaný oscarový scenárista Julian Fellowes (Česká televize z jeho pera v současnosti uvádí oceňovaný kostýmní seriál Panství Downton). Originální dramatické ztvárnění osudových událostí, které vedly k neštěstí, uvádíme přesně v den katastrofy. Česká televize se tímto exkluzivním uvedením připojí k mnoha světovým stanicím, které tuto zbrusu novou dramatizaci uvádějí ve slavnostní premiéře ve stejném čase. Druhý díl pak očekávejte 15. 4. v 16:55.

PSYCHOLOGICKÝ THRILLER

Sedmý hřích, ČT 1, 14. 4. 2012, 21:45

Hlavní postavy melodramatického příběhu, který se odehrává na Kubě v osmdesátých letech devatenáctého století, ztvárnily známé herecké hvězdy Angelina Jolieová a Antonio Banderas. Příběh zrazené vášně a zločinu natočil podle svého scénáře americký režisér Michael Cristofer, který se jím pokusil vzdát poctu klasickému hollywoodskému žánru, filmu noir, a současně nabídnout divákům jakýsi současný psychologický thriller. Předlohou k filmu se stal román Valčík z temnot amerického spisovatele Cornela Woolriche, který jej vydal v roce 1947 pod pseudonymem William Irish. Do filmové podoby je převedl již dříve známý francouzský tvůrce François Truffaut pod názvem Siréna od Mississippi.

KOMEDIE

Spiklenci, Prima family, 14. 4. 2012, 10:40

Příjemná komedie s Whoopi Golbergovou o tom, jaká je v obchodním světě nadvláda mužů, ale přesto se mezi nimi dokáže prosadit i žena s čichem na dobrý obchod. Jenže má to háček, žena to totiž nikdy nebude mít úplně jednoduché…a proto je nucena skrývat se a vystupovat jako muž. Díky této chytlavé komedii můžete strávit příjemné víkendové dopoledne spolu s rodinou a lenošení nebudete litovat.

ROMANCE

William a Kate, TV Nova, 15. 4. 2012, 12:45

Která z nás by nezáviděla alespoň v koutku duše Kate, že se jí podařilo ulovit dědice anglického trůnu a stát se princeznou a možná někdy i královnou? Jednoduchý příběh, který se opravdu hodí na pokoukání z postele, je takovou moderní „pravdivou“ popelkou. Vypráví příběh, jak obyčejná dívka našla svého prince a jak se její přátelství s princem Williamem změnilo v lásku. Ať už zpracování uvěříte nebo ne, myslete na to, že i vy nejspíš máte doma toho svého prince…tak si toho važte.

SCI-FI FILM

Astronautova žena, TV Nova, 15. 4. 2012, 23:15

Psychologický sci-fi horor, ve kterém se idylický život šťastného páru během několika minut změní v hrůzné drama. V hlavních rolích uvidíte skvělého a charismatického Johnyho Deppa a jeho hereckou kolegyní je Charlize Theron. Přestože diváci jsou rozděleni na dva tábory, kdy jeden tvrdí, že jde o skvělý film, a druhý, že ústřední dvojici ještě nikdy neviděli ve slabším snímku, nakonec si dokonale užijete bušících srdcí a tajemné silné atmosféry.