Tato akce se těší rok od roku větší pozornosti, v loňském roce se návštěvnost přehoupla přes 30 000 a stala se tak jednou z největších společenských aktivit na území hlavního města.

Jak by také ne, když se jedná o výběr těch nejlepších obchodů s designem, interiérem a módou, součástí jsou i přehlídky módních návrhářů, designérských studií, designérů, škol a institucí. Letos bylo k vidění 212 prezentací, výstav a přehlídek na 63 místech po celé Praze.

Pro milovnice české módy se v týdnu Designbloku otevřely butiky módních návrhářů v prodloužené pracovní době. Velkou výhodou je, že při návštěvě salonů v rámci akce můžete bez ostychu zboží pouze umělecky zhodnotit bez nutnosti koupě.

V hlavních Superstudiích jste mohli vidět módní přehlídky, instalace výrobců, designérských studií, škol a institucí.

Superstudio Classic 7 (Jankovcova 49, praha 7) hostilo tradiční výstavní projekty firem nazvané Creme de la Creme a dále designéry a školní ateliéry. Studio se nachází v nově zrekonstruované budově bývalých mlýnů. O tuto přestavbu se postarali architekti CMC Architects, kteří ponechali původní skelet stavby a doplnili jej o skleněnou přístavbu.

Druhé Superstudio, Superstudio A7 Holešovický pivovar (U Průhonu 13, Praha 7), je jen pár kroků od Classic 7. Také se jedná o přestavbu původních industriálních prostor a opět z dílny architektonického ateliéru CMC Architects. V těchto prostorech se konalo vůbec první Superstudio Designbloku před 6 lety. Loftové prostory Pivovaru letos byly k dispozici speciálním projektům a výstavním presentacím.

Více o Designbloku se dozvíte na www.designblok.cz. Už teď se můžete těšit na Designblok 2010.

Autorka vlastní oděvní značku La fashion – www.lafashion.cz