Ahoj všechny skvělé holky na Kafe.cz,

Obracím se na vás s prosbou o radu. I když tady je každá rada drahá a pomohou možná spíš jen slova útěchy.

  • Své děti jsem měla poměrně brzy, a tak jsem si myslela, že budu taková ta kamarádská matka, co nemá žádný generační problém a je prostě IN.

Dlouho to byla pravda, ani puberta nás nijak zvlášť neohrozila a já byla celá šťastná, když dcera udělala maturitu a přijímačky na vysokou školu. Taková sláva. Těšila jsem se, že budu mít doma studentku, já – která jsem kvůli dětem studia vzdala. Vše plynulo dobře a já pomalu odstřihávala metr do promoce.

  • Mou radost ale zkazilo jediné setkání.

Dcera mi totiž představila svého přítele, kterého dlouho tajila, a já už teď vím proč. Najednou přede mnou stál takový ten chlápek, od kterého si raději přesednete ve vlaku do jiného kupé. Dlouhé mastné vlády, tetované paže a v nose otřesný kroužek.

  • Nemohla jsem si pomoc a pořád jsem koukala na tu věc, co tam měl nasazenou, a myslela na věci možné i nemožné. Kde všude podobné věci asi má? Jen jsem koukala a nebyla schopná slova.

Byla to velmi trapná situace. Vím, že člověk by neměl soudit podle zevnějšku, že to může být skvělý partner a jednou dobrý táta, ale … Pořád mi to nějak nesedělo. A moje fantazie se rozjela naplno. Půjde takto na třídní schůzky, až jednou bude táta mých vnoučků? A budou jeho děti taky tetované a propíchané skrznaskrz?

  • Ne, prostě se tím nemohu smířit.

Vím, že svou dceru musím velmi trápit, protože jak přijde řeč na jejího přítele, ztratím veškerou radost, ale já prostě neumím předstírat. Trápí mě otázky, na které nemám odpověď.

  • Nechá se dcera také tetovat a propíchat?
  • Nebo nemá už dokonce něco podobného na těle?

Najednou si připadám jako stará upnutá bába, ale nemohu to překonat, nemohu na to přestat myslet… Proklínám den, kdy se seznámili ve vlaku, kterým dojížděla na studia.

Přítelkyně moje na síti, poradíte? Co byste udělaly vy? Děkuji.

Anna