Například většina barviv používaná během tetování není určena pro kosmetické účely. V salónu vás klidně můžou tetovat barvou na auto! Nemalé problémy vám může způsobit i nevhodný piercing…

Jaké zásahy vašemu tělu rozhodně neprospějí?

Zkracování prstů na nohách

Jedná se o chirurgický zásah, při kterém se z prstu odstraní část kosti. Tento zásah do těla může způsobit artritidu.

Piercing

Umístění kovové ozdůbky na citlivá místa může být v budoucnu velkou překážkou. Piercing na prsní bradavce způsobuje problémy při kojení. Piercing na genitáliích zvyšuje riziko přenosu pohlavních chorob. A piercing na jazyku poškozuje zubní sklovinu!

Odstranění chloupků laserem

Za pomoci laseru jsou zničeny váčky chloupků. Po zásahu však mohou na pokožce zůstat malé jizvy, obzvláště nebyl-li zákrok proveden zcela správně. Nemusí také dojít k odstranění všeho porostu a efekt může být pouze krátkodobý.

Grillz

Jedná se o kovové zuby, které jsou vyrobeny většinou ze stříbra, zlata nebo platiny. Navíc bývají ozdobeny diamanty. Jejich nošení poškozuje dásně a urychluje tvorbu zubního kazu.

Permanentní make-up

Dá se považovat za docela bezpečný způsob úpravy zevnějšku. Váš vkus se ale nesmí v průběhu 50 let změnit. Pokud se už pro něj rozhodnete, zvolte neutrální typ nalíčení.

Operace jako léčba obezity

Více než 40 % takových operací způsobí během následujících šesti měsíců závažnější komplikace, jako například průjem nebo kýlu.

Bělení kůže

Některé přípravky na bělení kůže obsahují rtuť, která poškozuje nervový systém a ledviny či hydrochinon, který je v Evropě dokonce zakázaný. Navíc je karcinogenní a způsobuje na pokožce fleky.

Botox

Botulotoxin omezuje pohyb obličejových svalů, čímž zabrání vzniku vrásek a vyhladí obličej. Může však způsobit selhání dýchacích cest a následnou smrt.

Prodloužení penisu

Vylepšení mužských genitálií pomocí chirurgického zásahu nese četná rizika. Může způsobit jeho zdeformování a ztrátu citlivosti. Na zdravém a dobře fungujícím pyji se tato operace nedoporučuje.

Liposukce

Operativní odstranění tuku trvá kolem čtyř hodin. Za tuto dobu se ho může odstranit pouze kolem 4,6 kg. Rekonvalescence je dlouhá a poměrně bolestivá. Riziko úmrtí spojené s tímto zákrokem je jedna ku pěti tisícům.