Talíře do myčky nedávejte za sebou, ale dokola! Plus dalších 9 kuchyňských omylů
-
closeinfoShutterstock.com
Nádobí skládejte do myčky proti tryskám.
-
closeinfoPinterest
Naběračkou na špagety se samozřejmě nabírají špagety. Ale věděli jste, že tou dírkou uprostřed můžete odměřit jednotlivé porce špaget v syrovém stavu ještě předtím, než je vhodíte do vroucí vody?
-
closeinfoPinterest
Jako pilné hospodyňky česnek vždycky pěkně oloupeme, než ho rozdrtíme v česnekovači. Loupání ale není třeba. Slupky skrz malé dírky nemají šanci projít.
-
closeinfoPixabay.com
Toaster má doma snad každý. Většina lidí ho ale nechá permanentně na zákadním nastavení, takže slabší plátky chleba se téměř spálí a ty silnější se sotva ohřejí.
-
closeinfoPinterest
Automatické přístroje typu pekárny jsou naopak naprogramovány tak, aby odvedly efektivní práci. Nesnažte se jim tedy říkat, co a jak mají dělat, a nepleťte se do jejich programů ručním přenastavováním.
-
closeinfoShutterstock.com
Rozbíjíte vajíčko o okraj misky? Pak se nedivte, pokud z něj budete lovit kousky skořápek. Lepší je vejce nakřápnout o plochu pracovní desky nebo stolu a pak ho rozevřít pomocí palců nad miskou.
-
closeinfoShutterstock.com
Nedaří se vám ušlehat dokonale nadýchaná šlehačka? Zkuste dát metličky i misku před šleháním na chvíli do mrazáku. Půjde to lépe.
-
closeinfoPixabay.com
Volské oko se tváří jednoduše, přitom se s ním spousta lidí tolik natrápí. Chcete-li, aby žloutek držel pohromadě a zůstal přitom pěkně tekutý, vlijte na pánev nejprve bílek, nechte ho minutku smažit, a pak k němu teprve přidejte žloutek.
-
closeinfoPinterest
Nůž na sýr slouží opravdu jen na sýr, nedivte se, když jím neupižláte kus masa. A ta malá vidlička na konci slouží ke snadnému oddělení dvou plátků sýra od sebe.
-
closeinfoPinterest
Než vložíte talíř do mikrovlnky, nahrňte jídlo k jeho okrajům, aby se ohřálo rovnoměrně.