Letní měsíce a slunce máme rády, ale s horkem přichází i méně příjemné chvíle. Začínáme se potit. Chceme se po celý den cítit přitažlivě a rozhodně netoužíme po nepříjemném zápachu. Většinou nemáme čas se několikrát denně sprchovat, abychom se znovu a znovu cítily svěže. Za to jezdíme hromadnou dopravou, máme pracovní schůzky a pobíhání po městě. A všechno z toho ještě podporuje ten nežádoucí proces pocení. Tak co s tím?

  • Od pradávna se lidé snažili svůj pach překrýt, již ve starověkém Egyptě lidé používali různé vonné oleje. Naštěstí dnes již na trhu existují kosmetické přípravky, které dokážou zápach překrýt nebo dokonce zabránit tvorbě potu.

Deodoranty

Samotný pot příliš nezapáchá, bohužel na kůži žijí mikroorganismy, které jsou přirozenou součástí jejího povrchu. Tyto organismy pot rozkládají a produkty rozkladu již nepříjemně zapáchají. Deodoranty zabraňují bakteriím právě v rozkladu potu a navíc obsahují vonné látky, které zápach samotného potu ve většině případů účinně překrývají.

Antiperspiranty

Oproti deodorantům, které zápach pouze překrývají, antiperspiranty útočí přímo na tvorbu potu. Blokují kožní póry a pot tam nemá možnost se i nadále tvořit. Obvykle antiperspiranty také voní, ale ne tak dlouho jako deodoranty.

  • Většina přípravků kombinuje vlastnosti deodorantů a antiperspirantů k zajištění maximální ochrany před potem.

Stres je součástí našeho každodenního života a vedle tepla je také stres hlavním aktivátorem pocení. A to vede k začarovanému kruhu: čím více se stresujeme, tím silnější je pocení, čím více se potíme, tím více jsme ve stresu. A proto zabojujte s dlouhodobou ochranou, a to i ve velké stresové zátěži. Antiperspirant obsahuje ultra-absorpční sopečnou minerální látku, která je schopná pohlcovat vodu. Je vhodný i pro ženy s citlivou pokožkou a také na epilovanou kůži. Neobsahuje alkohol ani parabeny. Dobře se vstřebává, nelepí a nezanechává stopy. Použít jej můžete nejen v podpaží, ale také na chodidlech nebo rukou.