Článek najdete v magazínu Deník Ženy - měsíčníku, který každý poslední čtvrtek v měsíci obdrží všichni čtenáři Deníku.

Jak se díváte na ženy, které pijí pivo?
Ženám pivo určitě sluší. V pěkné třetinkové sklenici, hezky načepováno. Ženy navíc zjemňují a kultivují prostředí, ve kterém se nacházejí. Tedy třeba i restauraci. Jen je třeba si vybrat správný druh piva, který se hodí k příležitosti, při které ho pijeme nebo k jídlu či ročnímu období. A to naše ženy v pohodě zvládají. Přece výjimečnost osobností českých žen spočívá v neutuchající touze po stále novém poznání, originalitě a intenzitě zážitku.

Navzdory rozšířenému mýtu, že ženy holdují hlavně vínu, si opravdu mnoho žen pivo dopřeje. Jaké jsou zdravotní aspekty pití piva?
Pivo v přiměřeném množství je velmi zdravé. Existuje mnoho studií, které potvrzují, že když ženy pijí pravidelně pivo, tak v období, když jim vyrostou děti, mají výrazně menší zdravotní problémy. V pivu je velké množství vitaminů, enzymů, minerálů a stopových prvků. Ale i alkohol. Takže doporučuji dvě malá piva každý den.

Neroste po pivu spíše břicho než poprsí, jak tvrdí „lidová moudrost“?
Pivo a prsa je téma, které patří do kategorie pověr a mýtů. Já rád říkám, že pití piva, a to ani černého, nepodporuje růst žádných orgánů. A s bříškem to taky není tak strašné. Po pivu se dobře tráví, stačí trošku pohybu a vše je v pořádku.

Máte pivo pro diabetiky i pro řidiče. Vyrábíte nějaký produkt, který je ale zaměřen zejména na ženy?
Speciální pivo jen pro ženy nevaříme. Naše portfolio je úžasnou paletou plnou barev, vůní i chutí a jsem přesvědčen, že dámy mají z čeho vybírat. Teď pro začínající podzim doporučuji například naše polotmavé pivo Granát. Skvělý ležák s granátovou barvou, výraznou chmelovou vůní, sladovou chutí v plném zaokrouhleném těle vytváří charakter piva, který významně ovlivňuje chuť a vyvolává „kořeněné“ pocity.

V pivovaru Staropramen vařili vždycky jen čeští sládci. Máte tam i nějakou sládkovou?
U nás pracuje nejen plno šikovných, ale i krásných žen, a to na různých pozicích. Jsou často motorem pozitivních změn a nápadů. Řemeslo sládka ale u nás zatím historicky zastávali jen muži.

Neuvažovali jste i o výrobě kosmetiky ze smíchovského piva?
Kosmetiku z našeho piva neděláme a odhaduji, že v dohledné době vyrábět nebudeme. Stačí si ale dát skleničku nefiltrovaného piva, kde je plno vitaminů, zejména z kvasinek. Ty mají úžasný vliv na kvalitu pleti i vlasů.

Ve vaší pivovarské škole se vám dostanou pod ruku i ženy. Jak jim čepování piva jde?
Ženám jde naprosto skvěle. Jako muž vím, že ženy zvládnou dělat víc věcí najednou. Tedy i při čepování. Stát rovně, usmívat se, navazovat oční kontakt, umývat sklenice a i čepovat pivo s láskou. Práce výčepního je ale velká dřina a myslím si, že to vlastně není práce pro ženy.

Článek najdete v magazínu Deník Ženy - měsíčníku, který každý poslední čtvrtek v měsíci obdrží všichni čtenáři Deníku.