Článek najdete v magazínu Deník Ženy - měsíčníku, který každý poslední čtvrtek v měsíci obdrží všichni čtenáři Deníku.

Co by měla mít každá žena ve své kosmetické výbavě?
Nejdůležitější je správný výběr kosmetických produktů, kterými se žena líčí. Základem by měl být: make-up nebo BB krém, řasenka, tvářenka a rtěnka. A v neposlední řadě oblíbená vůně.

Mnoho žen řeší, jak vyzrát nad vráskami kolem očí. Poradíte našim čtenářkám, jak lze oči rozjasnit a vrásky eliminovat?
Absolutní základ je kvalitní oční sérum. Místo hutného make-upu stačí použít lehký korektor nebo rozjasňovač, který má i funkci eliminovat oční vrásky. Nedám dopustit na rozjasňovač Touche Eclat YSL, číslo 2.

Existuje postup, jak se řasenka správně nanáší, aby nám neslepila řasy a působila přirozeně?

Předně je důležitý výběr řasenky a to, co od ní očekáváme. Já osobně považuji řasenku za velmi důležitou, neb nám uzavírá finální líčení. Oči jsou zvýrazněné a díky správné volbě řasenky můžeme docílit nejen zvětšení oka a protáhnutí oka, ale dokáže nám skrýt i drobné nedostatky. Ještě před samotnou aplikací doporučuji řasy pečlivě odlíčit a natočit pomocí kleštiček. Řasy jsou tak připravené na samotnou aplikaci řasenky. Pokud chcete mít řasy krásně oddělené a neslepené, doporučuji použít speciální bázi na řasy, která je dostupná ve všech drogeriích. Samotnou řasenku nanášejte při pohledu přímo před sebe a kartáček držte rovně podle směru růstu řas. Kartáček řasenky vybírejte podle typu řas. Na krátké rozhodně nevolte tlustý kartáček. Ideální a zlatá střední cesta je kartáč střední velikosti se zužující se špičkou. Nakonec doporučuji řasy pročesat speciálním hřebínkem na řasy.

Mnoho žen používá k odličování vodu a mýdlo. Je to k pokožce očního okolí šetrné?
Nejsem zastáncem odličování mýdlem. Není vhodné pro každou pokožku. Raději sáhnu po kvalitním odličovači určeném přímo na odlíčení řasenky a očního okolí. Mýdla obecně jako taková pokožku vysušují a mohou narušit ochrannou bariéru. Pokud přeci jen budete používat mýdlo k odstranění make-upu, vybírejte jemné pleťové, které vytvoří bohatou pěnu. Vhodné je požít v kombinaci s pleťovým kartáčkem. Po použití mýdla nezapomeňte pleť vždy důkladně hydratovat.

Článek najdete v magazínu Deník Ženy - měsíčníku, který každý poslední čtvrtek v měsíci obdrží všichni čtenáři Deníku.