Nevinná tvář, ale svůdný pohled. Genevieve už v 15 letech uhranula televizní tvůrce a brzy se objevila po boku hvězd jako Jean Marais nebo Louis de Funes. V lásce ale dlouho tápala.

V náručí Mr. Universe

Rodilá Pařížanka se od dětství toužila stát tanečnicí, ale v roce 1959, kdy jí bylo patnáct let, si jí náhodu všiml filmový producent a nabídl jí práci v Římě. Otec, který se živil jako typograf v novinách, zprvu nechtěl mladičkou dceru pustit na tak dalekou cestu, ale nakonec si dal říct. První účinkování Genevieve před kamerou se dodnes nedochovalo, ale rozhodně nešlo o marnou námahu. Díky tomu dostala v roce 1961 roli v dramatu Jedna noc na pláži a ještě ve stejném roce se objevila v dobrodružném filmu Kapitán Fracasse, kde hrál Jean Marais a Gérard Barray.

Další zajímavou příležitost dostala v roce 1963 ve filmu Sandokan opět v akci, kde sekundovala Stevu Reevesovi. Tento dnes už zapomenutý Američan patřil mezi první akční hrdiny. Kulturistu, který se pyšnil bicepsy o obvodu 46 centimetrů a titulem Mr. Universe, zažil v 60. letech několik let filmové slávy a stal se hlavním vzorem pro Arnolda Schwarzeneggera.

Útěk od milence

V roce 1964 jí o vlásek unikla role Angeliky, ale smutnit nemusela. Ve stejném roce se poprvé objevila jako Nicole Cruchotová v komedii Četník ze Saint Tropez. Šíři svého talentu dokázala i tím, že nazpívala ústřední píseň Douliou Douliou Saint Tropez. Zahrála si ve dvou pokračováních četnické série, ale účast v dalších dílech už odmítla kvůli vyčerpání. Stále více si uvědomovala, že herectví ji tak zcela neuspokojuje.

Počátkem 70. let navázala vztah s Igorem Bogdanovem, a přestože s ním v roce 1976 zplodila syna Dimitriho, nikdy si ho nevzala. Počátkem 80. let od něj utekla a s odstupem času lze říci, že udělala dobře. Igor nyní spolu s dvojčetem Griškou platí ve Francii spíše za tragikomické postavičky. Oba vystudovali fyziku a platili za geniální mozky. Sami o sobě rádi prohlašovali, že pocházejí z prastarého ruského šlechtického rodu a od 70. let se vrhli na dráhu televizních celebrit. Později se dostali do podezření, že své vědecké práce zfalšovali. V současnosti kvůli desítkám plastických operací a obličejových implantátů připomínají spíše lidské zrůdy.

Genevieve v půlce 80. let pověsila herectví na hřebík a publicitě se úzkostlivě vyhýbala. Věnovala se obchodování se starožitnostmi a práci produkční v televizi. Na jaře 1993 se po jedenáctileté známosti vdala za architekta Jeana Guillaumeho. Potomka s ním ale nemá.