Slovenská zpěvačka a maminka čtyřleté Laury byla letošní rok důkladně propírána v médiích. Spor, v němž se Dara (39) a její bývalý partner, muzikant Matěj Homola (39), dohadovali ohledně péče o dceru, mnohokrát naplnil titulní stránky. Bývalí partneři začali mít v tomto směru neshody v době, kdy Dara oficiálně oznámila svůj nový vztah se slovenským rapperem Rytmusem. Komunikace mezi rodiči se nakonec vyostřila takovým způsobem, že nejvhodnějším řešením se jevila účast právníků. A tak se Dara s Matějem sešli u soudu, aby svou domluvu zpečetili úředně.

Dohodli jste se s Matějem na péči o dceru. Ulevilo se ti?
Není nic lepšího, než když člověk vyřeší problém, který se mu zdá být už dlouho neřešitelným. Také asi skončí mediální kolotoč , který vznikl kolem rodičovského sporu.

Co jsi říkala takové publicitě?
Kolem naší kauzy se toho napsalo víc než dost. Chápu, že je to citlivé téma plné emocí na obou stranách. Velké téma, které se týká i mnoha dalších rodičů. Tak možná i proto mu bylo věnováno tolik prostoru v médiích.

Určitě bys ale preferovala řešení těchto záležitostí v soukromí...

Když mi Matěj poprvé přes jeden slovenský deník vzkázal, že chce dítě do střídavé péče a zároveň mě obvinil i z Lauřina únosu, reagovala jsem slovy, že tak osobní téma si zaslouží osobní kontakt a rozhovor. Byly jsme v té době s Laurou v Americe, kam jsme odjely poté, co mi byl Matěj oficiálně a nezpochybnitelně nevěrný. Od té doby se v tisku objevily různé informace, méně či více pravdivé. Nejsem na celou tu medializaci nijak pyšná, ale od jistého okamžiku už prostě nebylo možné tu průvodní mašinérii zastavit.

Žila jsi svým životem a plnila stránky novin. Asi není možné se nestarat, co se píše, že?
To jde jen velice těžko, vždycky tě na ten či onen článek někdo upozorní. A samozřejmě nebylo nic moc číst si výroky Lauřina táty, jak špatná jsem máma. Místo mě prý naši dceru vychovává chůva, doma se malá kouká jen na televizi, vezmu ji leda tak na luxusní dovolenou. Taky že můj vliv na dceru je prý ničivější než jeho joint a pro slávu a popularitu jsem schopná udělat cokoliv. A nebo věta, kterou Matěj napsal na svůj facebook: Manipulovat s veřejným míněním ku svému prospěchu byla a je jediná silná stránka DR. Nebudu lhát, taková slova každou mámu pořádně zamrzí.

Máš pocit, že ty ses držela víc zpátky?
Já jsem se nikdy nenechala vyprovokovat k podobně emočním obviněním a jsem tomu ráda. Žádná kritika Matějových kvalit a jeho způsobu výchovy. Moje výroky týkající se jeho kouření marihuany a laxního přístupu k pojmu výživné nebyly házením špíny, jak se nechal slyšet, ale jen holými fakty a obyčejnou pravdou, která se prostě neposlouchá dobře.

Přesto jste nakonec s Lauřiným tátou našli společnou řeč...
A já jsem šťastná, že toto krušné období máme všichni za sebou. Věřím, že dohoda, kterou jsme podepsali, bude začátkem slušného a klidného vztahu. Všichni, zejména pak naše dcera, si ho zasloužíme. Oba ji velice milujeme a chápeme, že fungovat v míru je velké umění aplikování tolerance a kompromisů.

Jak se ti teď daří v jiných sférách než soukromých? Co třeba tvůj obchod s nábytkem? Ještě tě neopustilo nadšení?
Musím to zaklepat na dřevo, ale začalo se nám velice dařit. Asi to bude i tím přestěhováním obchodu do centra. Chodí k nám více lidí, pracujeme na více projektech. Nikdo si nemyslel, že úspěch přijde hned, je to vždycky dlouhá cesta. Ti, kteří to myslí ze srdce a poctivě, jsou za svou námahu dřív nebo později odměněni. Jsme toho živým příkladem.

A co tvoje hudební dráha? Čekala jsem, že uděláte s Patrikem (civilní jméno Rytmuse – pozn. red.) společnou písničku. Proč žádná není?
Možná právě proto, že ji čekali všichni. S Patrikem se o hudbě bavíme dnes a denně. Máme v plánu natočit společné album, klipy... Ale všechno až přijde čas a budeme to tak cítit hlavně my dva. Přirozeně a aktuálně.

Jak je to s domem, který si Dara spolu s Patrikem pořídila, čtěte v nejnovějším čísle společenského týdeníku STORY!

Náš tip: Mrkněte na další zajímavé články o celebritách SEM.